fbpx 🍌Nem og svampet banankage med chokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Nem og svampet banankage med chokolade

Nem og svampet banankage med chokolade
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 26. august, 2019 - 15:33
Beskrivelse

Nem og svampet banankage med chokolade.

Bananerne herhjemme kan sagtens komme til at gü et par dage "over tiden", og jeg kan ligefrem lade dem gøre det helt bevidst. Overmodne bananer kalder nemlig pü banankage, og jeg tror ikke jeg kender nogen, der ikke har en større eller mindre svaghed for banankage. Lun, svampet og saftig banankage med chokolade kan bare noget, der für de fleste til et blive lidt bløde om kagehjertet :-)

Jeg brugte chokoladeknapper i kagen, men du kan sagtens bruge hakket chokolade i stedet - sü har du ogsü fuld kontrol over størrelsen pü chokoladestykkerne i banankagen, hvis du godt kan lide lidt større stykker :-)

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
10 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Banankage)
225 g Sukker (Og meget gerne rørsukker)
150 g Hvedemel
5 Moden Banan (Gerne overmodne)
150 g Smør
80 g Mørk chokolade (Chokoladeknapper, for eksempel 70%)
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt (Fint)
  Opskriftsgruppe (OvertrĂŚkschokolade)
100 g Mørk chokolade (Chokoladeknapper, for eksempel 70%)
25 g Smør
Vejledning

Banankage

Nem og svampet banankage med chokolade

Tag en gryde.

Kom smør heri og smelt det.

Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Tag en skĂĽl.

Kom ĂŚg og sukker heri.

Pisk det til det er luftigt.

Find en si.

Sigt salt, mel og bagepulver ned i ĂŚggesnapsen.

Rør det forsigtigt sammen.

Tag det let afkølede, smeltede smør og vend det i kageblandingen.

Tag en skĂĽl.

SkrĂŚl bananerne og kom dem i skĂĽlen.

Mos bananerne med en gaffel.

Vend bananmosen og chokoladeknapperne i kageblandingen.

Rør det hele forsigtigt sammen.

TĂŚnd ovnen pĂĽ 180 grader almindelig ovn.

Tag en springform, for eksempel Ø24 cm.

Smør formen med smør.

Riv et stykke bagepapir af og kom det i springformen.

HĂŚld kageblandingen i formen.

SĂŚt den i ovnen.

Bag i 50 minutter.

Tag kagen ud af stil den pĂĽ en rist.

Lad den køle af.

 

OvertrĂŚkschokolade

Nem og svampet banankage med chokolade

Tag en skĂĽl.

Kom chokoladeknapper og smør heri.

Stil skülen i mikrobølgeovnen.

Lad mikrobølgeovnen køre pü fuld kraft i 30 sekunder af gangen.

Rør i skülen inden du eventuelt kører den i mikrobølgeovnen igen.

Fordel den smeltede chokolade pü den afkølede banankage.

Lad kagen stü til chokoladeovertrÌkket er størknet.

Source

Opskriften er lavet ud fra denne.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Banankage
Opskrift
Susanne
Bananpandekager
Opskrift
Anette