fbpx 🍌Nem og svampet banankage med chokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Nem og svampet banankage med chokolade

Nem og svampet banankage med chokolade
Beskrivelse

Nem og svampet banankage med chokolade.

Bananerne herhjemme kan sagtens komme til at gå et par dage "over tiden", og jeg kan ligefrem lade dem gøre det helt bevidst. Overmodne bananer kalder nemlig på banankage, og jeg tror ikke jeg kender nogen, der ikke har en større eller mindre svaghed for banankage. Lun, svampet og saftig banankage med chokolade kan bare noget, der får de fleste til et blive lidt bløde om kagehjertet :-)

Jeg brugte chokoladeknapper i kagen, men du kan sagtens bruge hakket chokolade i stedet - så har du også fuld kontrol over størrelsen på chokoladestykkerne i banankagen, hvis du godt kan lide lidt større stykker :-)

Udbytte
20 Portioner
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Banankage)
4 Æg
225 g Sukker (Og meget gerne rørsukker)
150 g Hvedemel
5 Moden Banan (Gerne overmodne)
150 g Smør
80 g Mørk chokolade (Chokoladeknapper, for eksempel 70%)
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt (Fint)
  Opskriftsgruppe (Overtrækschokolade)
100 g Mørk chokolade (Chokoladeknapper, for eksempel 70%)
25 g Smør
Vejledning

Banankage

Nem og svampet banankage med chokolade

Tag en gryde.

Kom smør heri og smelt det.

Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Tag en skål.

Kom æg og sukker heri.

Pisk det til det er luftigt.

Find en si.

Sigt salt, mel og bagepulver ned i æggesnapsen.

Rør det forsigtigt sammen.

Tag det let afkølede, smeltede smør og vend det i kageblandingen.

Tag en skål.

Skræl bananerne og kom dem i skålen.

Mod bananerne med en gaffel.

Vend bananmosen og chokoladeknapperne i kageblandingen.

Rør det hele forsigtigt sammen.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Tag en springform, for eksempel Ø24 cm.

Smør formen med smør.

Riv et stykke bagepapir af og kom det i springformen.

Hæld kageblandingen i formen.

Sæt den i ovnen.

Bag i 50 minutter.

Tag kagen ud af stil den på en rist.

Lad den køle af.

 

Overtrækschokolade

Nem og svampet banankage med chokolade

Tag en skål.

Kom chokoladeknapper og smør heri.

Stil skålen i mikrobølgeovnen.

Lad mikrobølgeovnen køre på fuld kraft i 30 sekunder af gangen.

Rør i skålen inden du eventuelt kører den i mikrobølgeovnen igen.

Fordel den smeltede chokolade på den afkølede banankage.

Lad kagen stå til chokoladeovertrækket er størknet.

Source

Opskriften er lavet ud fra denne.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Banankage
Opskrift
Susanne
Bananpandekager
Opskrift
Anette