fbpx 🍫Chokolademuffins | opskrifter | GastroFun.dk

Chokolademuffins

Chokolademuffins
Beskrivelse

Chokoladekage må næsten være det mest gængse inden for dessertverdenen! Derfor er det også noget, der er NØDT til at sidde lige i skabet.

Ligesom det siges, at man kan vurdere en restaurant på dens mest simple retter, synes jeg også, man kan vove at påstå, at man kan vurdere en persons bageevner ud fra en helt almindelig chokoladekage.

Det lyder måske lidt strengt, men det er også bare en hypotese! 😳

Chokolademuffins

Da jeg forleden fik en overdøvende trang til chokoladekage, men heller ikke ville "nøjes" med at bikse en bradepandekage sammen, besluttede jeg, at den måtte stå på chokolademuffins!

De blev bagt en anelse mindre, end de fleste måske ville gøre, men det gjorde simpelthen, at de blev MEGET lækrere og mere chewy. Jeg synes, at noget chokoladekage nemt kan blive lidt tørt og kedeligt, hvis det er HELT gennembagt.

En god og fyldig chokoladesmag hjælpes godt på vej ved ikke at være ALT for nærig med saltet, og så må saltet gerne være af en vis kvalitet - det er noget, jeg går meget op i.

Chokolademuffins

Du kan SAGTENS vælge at servere de færdige chokolademuffins akkurat som de er, men du kan også pynte dem med en god hjemmelavet hindbærmousse (som jeg gjorde) - eller prøv at smøre en cremet dulce de leche udover! Det tror jeg i hvert fald, at jeg skal prøve næste gang.

Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 3⁄4 dl Chokolade knapper (eller 150 gram)
1 pk Smør (250 gram)
2 3⁄4 dl Sukker
2 g Salt (jeg brugte havsalt)
4 Æg
1 dl Kakao pulver (godt og vel)
2 1⁄2 dl Hvedemel
Vejledning
  1. Kom chokolade og smør i en gryde.
  2. Smelt det på komfuret til en ensartet masse.
  3. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
  4. Forvarm ovnen på 170 grader almindelig over-/undervarme.
  5. Pisk i mellemtiden sukker og æg til en luftig og let æggesnaps.
  6. Tilføj salt.
  7. Sigt hvedemel og kakaopulver ned oveni æggesnapsen.
  8. Vend ligeså forsigtigt den nu afkølede chokoladeblanding rundt i æggesnapsen.
  9. Sæt formene på en bagerist.
  10. Hæld dejen på formene. Fyld formene cirka 3/4 dele op, så dine muffins har plads til at hæve lidt.
  11. Sæt risten midt i ovnen.
  12. Lad dine muffins bage i 25-30 minutter.
  13. Tag de færdige muffins ud af ovnen og lad dem afkøle på risten.
  14. Servér de lækre chokolademuffins som de er, eller pynt dem som ønsket.

Chokolademuffins

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Nutellacupcakes
Opskrift
Henriette Kristiansen
Dulce de leche
Opskrift
Anette
Hindbær mousse
Opskrift
Anette