fbpx 🍖Lammeculotte sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Lammeculotte sous vide

Lammeculotte sous vide
Beskrivelse

Dejlig og simpel opskrift på sous vide tilberedt lammeculotte.

Lammeculotten sidder på lammets kølle og kan sagtens skæres fra og tilberedes for sig selv.

Jeg har eksperimenteret en del med tørmodning af lam og dette nyslagtede danske lam som jeg brugte til denne opskrift fik lov til at krogmodne i 60 dage.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 5 minutter
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Ghee (Kan erstattes af en blanding af olie og smør)
Vejledning

Rids fedtlaget på kryds og tværs med en skarp kniv.

Krydr kødet med salt og peber fra kværn på begge sider.

Vakuummpak kødet og placer det i dit sous vide/vandbad.

Tilbered det i vandbaddet i 4 timer ved 56 grader.

Tag kødet ud af posen og tør det grundigt af. Jeg bruger typisk et rent viskestykke til det, men køkkenrulle kan også klare jobbet.

Varm en pande op så den bliver så varm som overhoved mulig (brug ikke en teflonpande, de kan typisk ikke holde til at blive for varme).

Hvis du har ghee (smørolie), så synes jeg at det er det bedste at stege i.

Det kan "bare" kommes på den rygende varme pande og steg så kødet i 30-60 sekunder på hver side.

Har du "kun" smør og olie, så kom olien på panden og når det er varm så kommer du smørret og kødet på samtidigt. Pas dog på med at smørret ikke branker.

Skær kødet i tynde skiver og drys flagesalt henover.

Velbekomme.

Lammeculotte sous vide

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Dry aging af kød
Artikel
Per Asmussen
Modningsskab guide
Artikel
Redaktion