fbpx Krondyrfilet med med bær, svampe og jordskokker 😲 | opskrifter | GastroFun.dk

Krondyrfilet med med bær, svampe og jordskokker

Krondyrfilet med med bær, svampe og jordskokker
Beskrivelse

Efterår og vinter rimer godt på vildt. Her tilbereder vi en krondyrfilet til perfektion ved hjælp af sous vide teknikken.

Svampe og bær passer derudover også fremragende til vildt,så kødet serveres med en morkelsauce, smørstegte svampe, brombær og ovnstegte jordskokker.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Krydderier (Salt og peber)
  Smør (Til stegningen)
50 g Svampe
1 1⁄2 dl Æbleeddike
1 spsk Appelsinsaft
1 spsk Honning
1 spsk Olie (Smagsneutral)
  Krydderier (Salt og peber)
1 dl Brombær
1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 spsk Sukker
100 g Champignon
20 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Krondyrfilet sous vide

Da en krondyrfilet er lidt ujævn i sin facon, snører vi den op inden tilberedningen.

Det sørger for en mere ensartet tilberedning af kødet.

Kødet smag skal kun lige fremhæves lidt med salt salt og peber på begge sider.

Vakuumpak kødet.

Krondyrfilet sous vide

Tilbered det i sous vide/vandbad i 1 time ved 52 grader.

Tag kødet ud af posen og brug posens væde til en saucen,

Tør kødet af med et viskestykke/køkkenrulle,

Steg det i meget kort tid på alle fire sider ved meget høj varme i smør/ghee i en pande.

Skær kødet i tynde skiver, drys med flagesalt og server straks.

Krondyrfilet sous vide

 

Syltede svampe

Dine svampe skal være rene for jord og snavs. Mine svampe kom fra en svampemix, hvor jeg var så heldig at de allerede var rengjort.

Mine svampe var små, så jeg brugte dem hele. Hvis du bruger større svampe, så skal de deles i mindre stykker. 

Kog eddiken på sammen med honningen. Når det er opløst, tilsættes timian, peberkorn og appelsinsaften.

Kom dine svampe i lagen og lad det simre 2-4 minutter (afhængig af størrelsen).

Syltede svampe

Skold et patentglas og hæld svampene og lagen i glasset.

Lad det afkøle og de er klar til at blive spist. De bliver dog bedre af trække til dagen efter.

Syltede svampe

 

Ovnstegte jordskokker

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Vask og skræl dine jordskokker og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en lille pose sammen med olie, salt og peber.

Luk posen sammen og ryst det hele godt rundt. På den måde får du fordelt olien, saltet og peberet og det hjælper til med at de bliver sprøde over det hele.

Bag dem i ovnen i 20-25 minutter på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et ildfast fad.

Jordskokker

Vend dem halvvejs, så varmen får fordelt sig jævnt på dem.

De skal tages ud når de er gyldne.

 

Brombær

Varm dine brombær op i en gryde sammen med vand og sukker.

Lad det simre i 5-10 minutter og bærene er klar til servering.

Jeg brugte en smule af lagen til min morkelsauce.

 

Smørstegte svampe

Sørg for at svampene er rene og tørre inden du går i gang. Hvis de er for våde (lige blevet vasket), så vil de koge i stedet for at blive stegt.

Skær dem i halve og placer dem på en middelvarm pande med indersiden nedad.

Efter et minut kommes smørret på panden og de krydres med salt og peber.

Efter 4-5 minutter skal de vendes og steges 1-2 minutter mere på den anden side.

De er hermed klar til servering.

 

Servering

Server det hele samlet sammen med en morkelsauce

Krondyrfilet

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier