fbpx Morkelsauce 🤤 | opskrifter | GastroFun.dk

Morkelsauce

Morkelsauce
Beskrivelse

Vi har her en opskrift pĂĽ en lĂŚkker morkelsauce, der passer perfekt til efterĂĽrets vildtretter.

Morkler er sammen med trøfler nogen af de mest dyrebare svampe der kan findes i den danske natur.

Vi har brugt tørrede morkler til denne sauce og ved hjÌlp af lidt udblødning i lidt vÌske, bliver de lige sü gode friske svampe igen.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
20 g Morkler (Tørrede)
5 dl Vand
1 dl Portvin
50 g Afpuds (Fra drygaged oksemørbrad)
15 g Smør
1 spsk Hvedemel
1 dl MĂŚlk
1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, gastrik og evt. cayennepeber)
Vejledning

Jeg havde ikke noget fond i huset til denne sauce, sü jeg skulle tÌnke lidt kreativt. Da morklerne alligevel skulle udblødes i vÌske, valgte at gøre følgende:

Jeg har altid afpuds (barken) fra hjemmetørmodnet/krogmodnet oksekød i min fryser. Jeg tog cirka 50 gram op direkte fra frost og satte det til at koge i en gryde sammen med 3 dl vand og et halvt skalotteløg. Herefter blev der skruet ned for blusset sü fonden kunne simre stille og roligt.

I mellemtiden blev mine morkler lagt i en skĂĽl med 2 dl lunkent vand.

Morkelsauce

Efter 20 minutter blev vĂŚsken sigtet fra morklerne og gemt i en skĂĽl.

Vandet blev erstattet af portvin som morklerne fik lov til at udbløde i i 20 minutter mere.

VÌsken i gryden blev sigtet over i skülen med vandet fra morkerne og afpudset og løget blev kasseret.

Den anden halvdel af skalotteløget blev finsnittet.

Herefter fandt jeg en ny gryde frem og startede en opbagt sovs.

Smørret blev smeltet og løget fik en kort tur i smørret inden melet blev hÌldt pü under kraftig piskning.

Tilføj mÌlk og fond/svampevandet, stadig under kraftig piskning.

Skru ned for blusset og lad det simre mens fløden tilsÌttes under jÌvnlig omrøring.

HĂŚld portvinen fra morklerne og tilsĂŚt evt. en smule af den til sovsen.

Kom creme fraiche i sovsen og smag den til med salt, peber, gastrik (kan erstattes af eddike og sukker) samt cayennepeber - hvis du er til den smag.

Lad det lige fĂĽ et sidste opkog og tilsĂŚt sĂĽ dine morkler.

Morkelsauce

Saucen er klar til servering og passer fremragende til vildt retter.

Morkelsauce

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier