Et skud ingefær hver morgen skulle være så sundt, og sådan noget er jo lige mig! Så nu skulle jeg lige prøve at lave det selv. Og det er jo nemt!
De er dejligt stærke på en skøn måde, så man virkelig vågner op, og så er der tilsat en anelse honning. Honningen gør dem ikke søde, det runder bare den stærke ingefær og syrlige citron en lille smule af, og så indeholder honning selvfølgelig også nogle gode ting.
Gurkemeje skulle også være ultrasundt, så det har jeg også tilsat. Du bestemmer selv, om du vil tilføje peber, men det skulle forbedre optagelsen af gurkemejen. Gurkemeje indeholder nemlig et stof ved navn curcumin, som peberet hjælper med at optage.
Det kan holde sig en måneds tid i køleskabet, men du kan også fryse det ned, hvis du vil.
Ingefærshot
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 175 gram Frisk ingefær cirka
- 85 gram Gurkemejerod
- 2 Citroner
- 1 liter Vand
- Peber fra kværn - valgfrit
- Honning valgfrit
Sådan gør du
- Først skal ingefær og gurkemejerod renses og skrælles. Derefter skæres begge dele ud i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Et godt tip er at tage handsker på først, for gurkemeje farver virkelig meget! Så skal der presses citronsaft. Start med at skrælle citronerne. Du skal kun fjerne et ganske tyndt lag, så brug en tyndskræller. Og gem gerne skrællerne til eksempelvis citron fromage, lemoncurd eller citrontærte. Jeg fik cirka 2 deciliter saft ud af citronerne. Ingefær og gurkemeje skal nu over i en gryde og overhældes med vand og saften fra citronerne. Lad det koge i 1 time. Lad det afkøle og tilsæt først herefter honningen. Honning har ikke godt af at blive opvarmet, i hvert fald ikke hvis man gerne vil have alle dens gode egenskaber med. Hvis du ikke bruger honning, behøver du ikke lade det køle af. Hæld blandingen igennem en si, så du kun har den klare væske tilbage. Hæld det herefter på en flaske, som du har skoldet først. Sæt flasken i køleskabet.
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!