fbpx 🍋Ingefærshot | opskrifter | GastroFun.dk

Ingefærshot

Ingefærshot
Sidst ændret:
Fredag den 12. juni, 2020 - 14:51
Beskrivelse

Et skud ingefær hver morgen skulle være så sundt, og sådan noget er jo lige mig! Så nu skulle jeg lige prøve at lave det selv. Og det er jo nemt! 

De er dejligt stærke på en skøn måde, så man virkelig vågner op, og så er der tilsat en anelse honning. Honningen gør dem ikke søde, det runder bare den stærke ingefær og syrlige citron en lille smule af, og så indeholder honning selvfølgelig også nogle gode ting.

Gurkemeje skulle også være ultrasundt, så det har jeg også tilsat. Du bestemmer selv, om du vil tilføje peber, men det skulle forbedre optagelsen af gurkemejen. Gurkemeje indeholder nemlig et stof ved navn curcumin, som peberet hjælper med at optage.

Det kan holde sig en måneds tid i køleskabet, men du kan også fryse det ned, hvis du vil.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
175 g Frisk ingefær (cirka)
1 l Vand
  Peber (fra kværn - valgfrit)
  Honning (valgfrit)
Vejledning

Først skal ingefær og gurkemejerod renses og skrælles. Derefter skæres begge dele ud i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Et godt tip er at tage handsker på først, for gurkemeje farver virkelig meget!

Så skal der presses citronsaft. Start med at skrælle citronerne. Du skal kun fjerne et ganske tyndt lag, så brug en tyndskræller. Og gem gerne skrællerne til eksempelvis citron fromage, lemoncurd eller citrontærte. Jeg fik cirka 2 deciliter saft ud af citronerne.

Ingefær og gurkemeje skal nu over i en gryde og overhældes med vand og saften fra citronerne.

Lad det koge i 1 time.

Lad det afkøle og tilsæt først herefter honningen. Honning har ikke godt af at blive opvarmet, i hvert fald ikke hvis man gerne vil have alle dens gode egenskaber med. Hvis du ikke bruger honning, behøver du ikke lade det køle af.

Hæld blandingen igennem en si, så du kun har den klare væske tilbage. Hæld det herefter på en flaske, som du har skoldet først.

Sæt flasken i køleskabet.

Læs også
Sunde shots
Opskrift
Muusmann Forlag
Frisk lemonade
Opskrift
Anne Mette Autzen
Citron lemonade
Opskrift
Anette
Lemonade
Opskrift
casper sobczyk
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier