fbpx Hollandaise Sauce 😝 | opskrifter | GastroFun.dk

Hollandaise Sauce

Hollandaise Sauce
Beskrivelse

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft/hvidvin med Ìggeblommer. 

Sauce Hollandaise er hovedsaucen hvoraf en masse andre udspringer. Det er blandt andet den verdensberømte Sauce Bearnaise samt de lidt mere ukendte Sauce Choron og Sauce Mousseline. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
26 minutter
Ingredienser
200 g Smør
1 tsk Citronsaft
2 spsk Hvidvin
  Krydderier (Salt, hvid peber og cayennepeber efter smag)
Vejledning

Nøglen til at lykkedes med en vellykket Hollandaise Sauce er de rigtige temperaturer. Sü sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur nür du gür i gang.

Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 

Saucen kan laves pĂĽ 4 forskellige mĂĽder:

- Sous Vide

- Tykbundet gryde

- Over et vandbad

- I en røremaskine (der kan varme op).

Denne version er lavet i en tykbundet gryde.

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.

Brug en ren gryde til at piske Ìggeblommerne, eddiken og citronsaften over lav varme.

Pisk i lÌngere tid og hürdere end du lige regner med. Nür det tykner en smule skal der tilsÌttes smeltet smør, meget lidt af gangen mens der stadig piskes hürdt. 

Bliv ved med at tilsÌtte smørret langsomt og nür saucen er klar, tilsmag den med hvid peber, caynnepeber og salt.

Saucen skal serveres straks.

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier