fbpx Sauce Mousseline 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Mousseline

Sauce Mousseline
Sidst ændret:
Fredag den 12. juni, 2020 - 09:23
Beskrivelse

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer.  Den minder meget om Sauce Hollandaise, der er dog mere citron i den her samtidig med at der er flødeskum til at tage lidt af den syrlige smag. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
26 minutter
Ingredienser
250 g Smør
1⁄2 Citronsaft (Saften fra en 1/2 citron)
  Krydderier (Salt)
2 dl Fløde
Vejledning

Nøglen til at lykkedes med en vellykket ægte sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.

Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 

Saucen kan laves på 4 forskellige måder:

- Sous Vide

- Tykbundet gryde

- Over et vandbad

- I en røremaskine (der kan varme op).

 

Den her version er lavet i en tykbundet gryde.

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af. 

Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.


Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.

Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hårdt. 

Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.

Sauce Mouselline

Saucen skal serveres straks.

Læs også
Sauce Mousseline
Artikel
Per Asmussen
Asparges med Mousseline Sauce
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier