fbpx Sauce Mousseline 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Mousseline

Sauce Mousseline
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer.  Den minder meget om Sauce Hollandaise, der er dog mere citron i den her samtidig med at der er flødeskum til at tage lidt af den syrlige smag. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
26 minutter
Ingredienser
250 g Smør
1⁄2 Citronsaft (Saften fra en 1/2 citron)
  Krydderier (Salt)
2 dl Fløde
Vejledning

Nøglen til at lykkedes med en vellykket ægte sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.

Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 

Saucen kan laves på 4 forskellige måder:

- Sous Vide

- Tykbundet gryde

- Over et vandbad

- I en røremaskine (der kan varme op).

 

Den her version er lavet i en tykbundet gryde.

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af. 

Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.


Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.

Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hårdt. 

Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.

Sauce Mouselline

Saucen skal serveres straks.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier