fbpx Sauce Mousseline 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Mousseline

Sauce Mousseline
Beskrivelse

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft med Ìggeblommer.  Den minder meget om Sauce Hollandaise, der er dog mere citron i den her samtidig med at der er flødeskum til at tage lidt af den syrlige smag. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
26 minutter
Ingredienser
250 g Smør
1⁄2 Citronsaft (Saften fra en 1/2 citron)
  Krydderier (Salt)
2 dl Fløde
Vejledning

Nøglen til at lykkedes med en vellykket Ìgte sauce er de rigtige temperaturer. Sü sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur nür du gür i gang.

Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 

Saucen kan laves pĂĽ 4 forskellige mĂĽder:

- Sous Vide

- Tykbundet gryde

- Over et vandbad

- I en røremaskine (der kan varme op).

 

Den her version er lavet i en tykbundet gryde.

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af. 

HÌld fløden i en skül og pisk den til flødeskum.


Brug en ren gryde til at piske Ìggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.

Pisk i lÌngere tid og hürdere end du lige regner med. Nür det tykner en smule skal der tilsÌttes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hürdt. 

Bliv ved med at tilsÌtte smørret langsomt og nür alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.

Sauce Mouselline

Saucen skal serveres straks.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier