fbpx ūüćęHjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade

Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade
Sidst ændret:
Mandag den 30. marts, 2020 - 13:45
Beskrivelse

Fl√łdeboller, mums! Det er hygge, n√•r det er allerbedst. Det er s√• smart med fl√łdeboller, at man jo hverken beh√łver tallerken (medmindre man virkelig er en gris) eller bestik (medmindre man er lidt s√¶r). N√¶ nej, fl√łdeboller de er bare lige til at gribe ud efter og snuppe, og derfor er det ogs√• s√• nemt at komme til at tage en ekstra!

Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade

Min √¶ldste datter er helt pjattet med fl√łdeboller. S√• jeg ville pr√łve at lave nogle hjemmelavede til hende. Min s√łster har altid et k√¶mpe udbud af forskellige sjove slags chokolade¬†liggende derhjemme, b√•de de helt almindelige slags som hvid, lys og m√łrk, men ogs√• for eksempel karamelchokolade¬†og den nye popul√¶re, lyser√łde ruby!

Jeg besluttede mig for at kaste mig ud i den lyser√łde - den har jeg nemlig aldrig pr√łvet at arbejde med f√łr.

Jeg valgte ogs√• at lave to forskellige slags fl√łdeboller, begge¬†p√• en bund af marcipan, men hvor den ene¬†blev lavet ved at pensle chokoladen p√• marengsen, imens den anden blev lavet med st√łbte chokoladeskaller.

Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade

Her er det i forresten en god id√© at lave sin helt egen r√• marcipan¬†til bundende, for s√• indeholder marcipanen alts√• ikke andet¬†end det, den skal: Det vil sige mandler, sukker og en anelse vand ;-) Alternativt kan du selvf√łlgelig bare k√łbe en f√¶rdig rulle.

 

Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
30 fl√łdeboller
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bunde)
  Opskriftsgruppe (Marengsfyld)
3 1⁄3 dl Sukker
100 mg Vand
150 g æggehvider (eller hviden fra 4 medium æg)
3 1⁄2 dl Chokolade knapper (ruby chokolade)
Vejledning

Bunde

  1. Tænd ovnen på 180 grader celsius.

  2. Skær marcipanrullen ud i 30 skiver. 

  3. L√¶g skiverne p√• en bradepande bekl√¶dt med bagepapir.Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade

  4. S√¶t bagepladen i den forvarmede ovn og lad bundene bage i cirka 5 - 8 minutter. Det kommer an p√• din ovn, hvor lang tid det tager, s√• hold √łje med dem.

  5. Tag de f√¶rdige marcipanbunde ud af ovnen og s√¶t dem til afk√łling.

 

Marengsfyld

  1. Hæld sukker og vand i en gryde og bring det i kog.

  2. Lad det koge i 2 minutter og tag det så af varmen.

  3. Hæld æggehviderne i en skål og pisk det let luftigt med en elpisker.

  4. Tilf√łj lidt efter lidt sukkerlagen til √¶ggehvidemassen, imens der fortsat piskes. Marengsen skal piskes helt stiv. Det tager et kvarters tid.

  5. Kom marengsen over i en engangsspr√łjtepose og klip et hul i spidsen. Du kan ogs√• lave et kr√¶mmerhus af bagepapir og klippe et hul i enden, hvis du ikke har nogen spr√łjteposer. Husk at forsegle kr√¶mmerhuset med lidt tape.

  6. Spr√łjt marengsen ud p√• de afk√łlede marcipanbunde

 

Topping

  1. Smelt chokoladen over et vandbad.

  2. Skru ned for komfuret, når chokoladen når 55 grader celsius.

  3. Lad chokoladen falde til 28 grader celsius.

  4. Skru herefter igen op for komfuret, og lad chokolade blive 31 grader celsius.

  5. Pensl 24 af fl√łdebollerne med smeltet¬†chokolade. Husk at der ogs√• skal v√¶re chokolade til chokoladeskallerne, hvis du v√¶lger at lave s√•dan nogle ogs√•. Jeg penslede 24 af fl√łdebollerne, da der kun er plads til 6 chokoladeskaller i min silikoneform. Du kan selvf√łlgelig ogs√• bare v√¶lge at pensle alle fl√łdebollerne, s√• de bliver helt "traditionelle".Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade

  6. H√¶ld den resterende¬†smeltede chokolade i silikoneformen. Brug en pensel til at fordele chokoladen i hver form og s√łrg for, at alle forme er helt d√¶kket er chokolade, s√• der ikke kommer huller i skallerne.Hjemmelavet fl√łdeboller med ruby chokolade
  7. Vend formen p√• hovedet, s√• overskydende chokolade l√łber ned p√• et stykke bagepapir. N√•r chokoladen er st√łrknet p√• bagepapiret, kan det kommes tilbage i posen og bruges p√• ny en anden god gang!

  8. Vend formen om igen og lad chokoladen st√łrkne.

  9. Tag ganske forsigtigt chokoladeskallerne ud af formene, n√•r de er helt st√łrknet.

  10. Plac√©r en chokoladeskal oven p√• de resterende "n√łgne" fl√łdeboller.

  11. Servér! De kan holde sig cirka 3 dage ved 10 - 12 grader celsius :-)

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fl√łdeboller
Opskrift
Anette
Citronfl√łdeboller
Opskrift
Anette
LEGO fl√łdeboller
Opskrift
Anette
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion