fbpx ✅Hjemmelavet marcipan | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan
Sidst ændret:
Mandag den 9. december, 2019 - 14:50
Beskrivelse

Mmmhhh marcipanbrød og julekonfekt! Marcipan, ja, det smager altså bare virkelig dejligt.

Når du laver marcipanen selv, så smager den på den ene side akkurat som den, du køber færdiglavet - altså, den smager jo af marcipan! På den anden side smager den også bare meget bedre og af mere!

Hjemmelavet marcipan

I den færdigkøbte fra supermarkedet er der typisk både mandler, vand, sukker og glukosesirup - det vil sige, at den indeholder én eller anden form for stivelse. Den hjemmelavede udgave indeholder kun mandler, sukker og vand, så procentmæssigt er indholdet af mandler højere end den færdigkøbte. Og det kan helt sikkert smages.

"Men hjemmelavet marcipan, uha, det må være svært!" Niks, det er helt overraskende nemt! Så der er ingen undskyldning for ikke at lave konfekten helt fra bunden af i år.

 

Hjemmelavet marcipan opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
1 rulle
Ingredienser
200 g Mandler
100 ml Vand
100 ml Sukker (eller rørsukker)
Vejledning
  1. Smut først mandlerne og lad dem afkøle. De skal være helt kolde, inden du skal bruge dem.

  2. Hæld sukker og vand i en gryde og bring det i kog.Hjemmelavet marcipan

  3. Tag gryden af varmen, når sukkeret er helt opløst i vandet, og lad det stå og køle af.

  4. Kom de afkølede, smuttede mandler i en blender og start maskinen.Det er nødvendigt at stoppe op et par gange undervejs for at skrabe kanterne og bunden af blenderen. Fortsæt indtil mandlerne er hakket til helt fint mandelmel.Hjemmelavet marcipanHjemmelavet marcipan

  5. Hæld herefter lidt efter lidt den afkølede sukkersirup med over i blenderen, imens blenderen kører. Mandelmelet og sukkersirupen vil begynde at samle sig, og din marcipan er færdig, når den stadig er fugtig, men ikke klistrer.

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion
Tebirkes med marcipan
Opskrift
Redaktion
Rabarberkage med marcipan
Opskrift
Gyldendal
Marcipansmåkager med hindbærfyld
Opskrift
Henriette Kristiansen