fbpx ūü•ßChokolade karamel t√¶rte | opskrifter | GastroFun.dk

Chokolade karamel tærte

Chokolade karamel tærte
Beskrivelse

Med disse¬†fyldige og l√¶kre karamel t√¶rte-hapsere med chokoladeganache p√• toppen¬†garanterer jeg dig, at du f√•r stillet din trang til s√łdt!

De sm√• delikate hapsere best√•r af en spr√łd m√łrdejsbund fyldt med en¬†n√¶rmest syndig hjemmelavet fl√łdekaramel og toppet af med en sk√łn chokoladeganache. Tanken alene f√•r min mund til at l√łbe i vand igen!

Tærter kan varieres i det uendelige afhængigt af præferencer og temperament, og jeg elsker snart alle former for desserttærter: Det være rabarber tærte, citrontærte, Tarte au Citron eller vegansk jordbærtærte - ja, jeg kunne blive ved!

Denne gang satte jeg mig for at lave en t√¶rte med en¬†sk√łn kombi af m√łrdej og¬†karamel- og chokoladefyld, der smelter p√• tungen.¬†P√• toppen pyntede jeg med lyser√łd ruby chokolade, og resultatet var ikke alene dekorativt, men ogs√• utroligt delikat og velsmagende.

Chokolade karamel tærte

Smagen er l√¶kkert s√łd og rig, og jeg vil faktisk sige, at den er s√• fyldig, at et enkelt¬†stykke er nok ;-)

Chokolade karamel tærte

Udbytte
10 portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (M√łrdejsbund)
250 g Hvedemel
1⁄4 tsk Salt
100 g Sm√łr
90 ml Vand
  Kik√¶rter (t√łrrede)
  Opskriftsgruppe (Fl√łdekaramelfyld)
3 dl Sukker
100 g Fl√łde
100 g Sm√łr
1 tsk Flagesalt
  Opskriftsgruppe (Chokoladeganache)
1 1⁄4 dl Fl√łde
  Opskriftsgruppe (Pyntning)
Vejledning

M√łrdejsbund

  1. Sk√¶r det kolde sm√łr (direkte fra k√łleskabet) ud i mindre stykker.
  2. Find en r√łresk√•l.
  3. Kom melet i skålen.
  4. Tils√¶t flormelis, salt og sm√łr.
  5. Bland det hele godt sammen.
  6. Tilsæt vandet (det skal være iskoldt) og saml dejen med hænderne.
  7. Pres dejen til en flad firkant og s√¶t den p√• k√łl i en halv time.
  8. Drys bordpladen med mel og læg dejen herpå.
  9. Rul nu m√łrdejen ud.
  10. Plac√©r herefter dejen i en form. Jeg brugte en rektangul√¶r t√¶rteform. S√łrg for at presse dejen godt ud i kanterne.
  11. Sæt formen i fryseren i 20-30 minutter.
  12. Brug¬†en gaffel til at prikke huller i t√¶rtebunden. Det forhindrer luftbobler i at blive dannet under dejen, hvilket vil √łdel√¶gge t√¶rtebunden.
  13. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.
  14. H√¶ld de t√łrrede kik√¶rter oveni bagepapiret, s√• formen fyldes ud. Det sikrer, at dejen bliver, hvor den skal, under bagningen.
  15. Forvarm ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  16. Sæt tærtebunden i den forvarmede ovnen.
  17. Bag den i et kvarter.
  18. Fjern herefter kikærterne og bagepapiret.
  19. Lad t√¶rtebunden bage i yderligere 5-7 minutter indtil den er spr√łd. Tiden afh√¶nger af din ovn, s√• hold √łje med den.
  20. Tag den f√¶rdigbagte t√¶rtebund ud af ovnen og s√¶t den til afk√łling.

 

Fl√łdekaramelfyld

  1. Find en god pande med slip-let og hæld sukkeret heri.
  2. Sæt panden på komfuret og tænd på mediumvarme.
  3. Lad liges√• stille sukkeret¬†smelte indtil det bliver gyldent. Lad det st√• og passe sig selv, og undlad at r√łre i det. Du kan i stedet "fordele" det ved at bev√¶ge panden lidt rundt i cirkul√¶re bev√¶gelser.
  4. Kom sm√łr og fl√łde p√• panden med den gyldne karamelsauce.
  5. Lad det koge sammen i et par minutter.
  6. Tilsæt herefter salt. OBS: Saltet kan kun tilsættes denne ene gang.
  7. Hæld med det samme karamellen over tærtebunden.
  8. S√¶t det p√• k√łl og lad karamellen s√¶tte sig. Du kan ogs√• lade den st√• p√• k√łkkenbordet - s√• er det bare lidt l√¶ngere tid om at stivne.Chokolade karamel t√¶rte

 

Chokoladeganache

  1. Chokoladen hakkes groft og hældes i en skål.
  2. Varm fl√łden op p√• komfuret. Lad den lige akkurat n√• kogepunktet.
  3. H√¶ld den varme fl√łde over chokoladen.
  4. R√łr det sammen med en ske.
  5. Lad blandingen afk√łle.

 

Samling af tærten

  1. Tag t√¶rtebunden med det¬†stivnede karamelfyld¬†ud af k√łleskabet.Chokolade karamel t√¶rte
  2. H√¶ld den afk√łlede chokoladeganache over karamellen.
  3. S√¶t t√¶rten tilbage p√• k√łl i 1 time.

 

Pyntning

Chokolade karamel tærte

  1. Hæld chokoladen i en skål.
  2. Smelt det i mikrob√łlgeovnen.
  3. H√¶ld den smeltede chokolade p√• en lille spr√łjtepose.
  4. Pynt t√¶rten som √łnsket.Chokolade karamel t√¶rte
  5. Lad det st√łrkne.
  6. Skær tærten ud i mindre stykker. Jeg delte min aflange tærte i cirka 10 aflange stykker.Chokolade karamel tærte
  7. Servér.
Noter

N√¶ste gang vil jeg nok komme lidt mere salt i karamellen, og jeg vil desuden pr√łve at eksperimentere med en mere bitter (m√łrkere) chokolade for at se, om ikke det giver et godt modspil til karamellen.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Saltkaramel
Opskrift
Per Asmussen
Macarons med saltkaramel
Opskrift
Anette
Fransk chokoladetærte
Opskrift
Anette