fbpx ūü•ßChokolade karamel t√¶rte | opskrifter | GastroFun.dk

Chokolade karamel tærte

Chokolade karamel tærte
Sidst ændret:
Torsdag den 28. november, 2019 - 12:47
Beskrivelse

Med disse¬†fyldige og l√¶kre karamel t√¶rte-hapsere med chokoladeganache p√• toppen¬†garanterer jeg dig, at du f√•r stillet din trang til s√łdt!

De sm√• delikate hapsere best√•r af en spr√łd m√łrdejsbund fyldt med en¬†n√¶rmest syndig hjemmelavet fl√łdekaramel og toppet af med en sk√łn chokoladeganache. Tanken alene f√•r min mund til at l√łbe i vand igen!

Tærter kan varieres i det uendelige afhængigt af præferencer og temperament, og jeg elsker snart alle former for desserttærter: Det være rabarber tærte, citrontærte, Tarte au Citron eller vegansk jordbærtærte - ja, jeg kunne blive ved!

Denne gang satte jeg mig for at lave en t√¶rte med en¬†sk√łn kombi af m√łrdej og¬†karamel- og chokoladefyld, der smelter p√• tungen.¬†P√• toppen pyntede jeg med lyser√łd ruby chokolade, og resultatet var ikke alene dekorativt, men ogs√• utroligt delikat og velsmagende.

Chokolade karamel tærte

Smagen er l√¶kkert s√łd og rig, og jeg vil faktisk sige, at den er s√• fyldig, at et enkelt¬†stykke er nok ;-)

Chokolade karamel tærte

Sværhedsgrad
Udbytte
10 portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (M√łrdejsbund)
250 g Hvedemel
1⁄4 tsk Salt
100 g Sm√łr
90 ml Vand
  Kik√¶rter (t√łrrede)
  Opskriftsgruppe (Fl√łdekaramelfyld)
3 dl Sukker
100 g Fl√łde
100 g Sm√łr
1 tsk Flagesalt
  Opskriftsgruppe (Chokoladeganache)
1 1⁄4 dl Fl√łde
  Opskriftsgruppe (Pyntning)
Vejledning

M√łrdejsbund

  1. Sk√¶r det kolde sm√łr (direkte fra k√łleskabet) ud i mindre stykker.
  2. Find en r√łresk√•l.
  3. Kom melet i skålen.
  4. Tils√¶t flormelis, salt og sm√łr.
  5. Bland det hele godt sammen.
  6. Tilsæt vandet (det skal være iskoldt) og saml dejen med hænderne.
  7. Pres dejen til en flad firkant og s√¶t den p√• k√łl i en halv time.
  8. Drys bordpladen med mel og læg dejen herpå.
  9. Rul nu m√łrdejen ud.
  10. Plac√©r herefter dejen i en form. Jeg brugte en rektangul√¶r t√¶rteform. S√łrg for at presse dejen godt ud i kanterne.
  11. Sæt formen i fryseren i 20-30 minutter.
  12. Brug¬†en gaffel til at prikke huller i t√¶rtebunden. Det forhindrer luftbobler i at blive dannet under dejen, hvilket vil √łdel√¶gge t√¶rtebunden.
  13. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.
  14. H√¶ld de t√łrrede kik√¶rter oveni bagepapiret, s√• formen fyldes ud. Det sikrer, at dejen bliver, hvor den skal, under bagningen.
  15. Forvarm ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  16. Sæt tærtebunden i den forvarmede ovnen.
  17. Bag den i et kvarter.
  18. Fjern herefter kikærterne og bagepapiret.
  19. Lad t√¶rtebunden bage i yderligere 5-7 minutter indtil den er spr√łd. Tiden afh√¶nger af din ovn, s√• hold √łje med den.
  20. Tag den f√¶rdigbagte t√¶rtebund ud af ovnen og s√¶t den til afk√łling.

 

Fl√łdekaramelfyld

  1. Find en god pande med slip-let og hæld sukkeret heri.
  2. Sæt panden på komfuret og tænd på mediumvarme.
  3. Lad liges√• stille sukkeret¬†smelte indtil det bliver gyldent. Lad det st√• og passe sig selv, og undlad at r√łre i det. Du kan i stedet "fordele" det ved at bev√¶ge panden lidt rundt i cirkul√¶re bev√¶gelser.
  4. Kom sm√łr og fl√łde p√• panden med den gyldne karamelsauce.
  5. Lad det koge sammen i et par minutter.
  6. Tilsæt herefter salt. OBS: Saltet kan kun tilsættes denne ene gang.
  7. Hæld med det samme karamellen over tærtebunden.
  8. S√¶t det p√• k√łl og lad karamellen s√¶tte sig. Du kan ogs√• lade den st√• p√• k√łkkenbordet - s√• er det bare lidt l√¶ngere tid om at stivne.Chokolade karamel t√¶rte

 

Chokoladeganache

  1. Chokoladen hakkes groft og hældes i en skål.
  2. Varm fl√łden op p√• komfuret. Lad den lige akkurat n√• kogepunktet.
  3. H√¶ld den varme fl√łde over chokoladen.
  4. R√łr det sammen med en ske.
  5. Lad blandingen afk√łle.

 

Samling af tærten

  1. Tag t√¶rtebunden med det¬†stivnede karamelfyld¬†ud af k√łleskabet.Chokolade karamel t√¶rte
  2. H√¶ld den afk√łlede chokoladeganache over karamellen.
  3. S√¶t t√¶rten tilbage p√• k√łl i 1 time.

 

Pyntning

Chokolade karamel tærte

  1. Hæld chokoladen i en skål.
  2. Smelt det i mikrob√łlgeovnen.
  3. H√¶ld den smeltede chokolade p√• en lille spr√łjtepose.
  4. Pynt t√¶rten som √łnsket.Chokolade karamel t√¶rte
  5. Lad det st√łrkne.
  6. Skær tærten ud i mindre stykker. Jeg delte min aflange tærte i cirka 10 aflange stykker.Chokolade karamel tærte
  7. Servér.
Noter

N√¶ste gang vil jeg nok komme lidt mere salt i karamellen, og jeg vil desuden pr√łve at eksperimentere med en mere bitter (m√łrkere) chokolade for at se, om ikke det giver et godt modspil til karamellen.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Saltkaramel
Opskrift
Per Asmussen
Macarons med saltkaramel
Opskrift
Anette
Fransk chokoladetærte
Opskrift
Anette
Chokolade karamel peanuts tærte
Opskrift
Anne Mette Autzen