fbpx ūüćďVegansk jordb√¶rt√¶rteūüćį | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk jordbærtærte

Vegansk jordbærtærte
Beskrivelse

Dejlig lækker, laktosefri og vegansk jordbærtærte.

Kagen er til 8-12 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" og forfatteren Ditte Gad Olsen siger f√łlgende om opskriften:

"Det her er min √•rlige f√łdselsdagskage! Der g√•r ikke et √•r, uden at jeg f√•r jordb√¶rt√¶rte ‚Äď og s√•dan har det¬†v√¶ret, lige siden jeg var en lille pige.

I dag laver jeg selv jordb√¶rt√¶rten, men da jeg var lille, skyndte mine¬†for√¶ldre sig ud for at k√łbe en t√¶rte om morgenen ‚Ķ kun √©n gang kunne de ikke finde en.

Det er en ret god rekord, hvis jeg selv m√• sige det. N√•r jeg tager en bid¬†af denne jordb√¶rt√¶rte, vender jeg straks tilbage til alle¬†de foreg√•ende f√łdselsdage.

T√¶rtebunden er spr√łd og flaget. Mazarinfyldet smager dejligt af marcipan,¬†og fyldet f√•r et godt modspil af den m√łrke chokolade.¬†

Cremen er luftig og let, men stadig med en god tyngde. Og jordbærrene… åh, jordbærrene. Det er himlen!"
 

Udbytte
1 tærte
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (T√¶rtebund)
300 g Hvedemel
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
8 cl Vand (Iskoldt)
  Opskriftsgruppe (Mazarinfyld)
400 g Marcipan (Kold, groft revet)
200 g Sukker
  Sojam√¶lk (3-4 spsk)
150 g M√łrk chokolade (Smeltet)
  Opskriftsgruppe (Vaniljecreme)
6 spsk Ahornsirup
1⁄2 tsk Salt
3 Vaniljestang (Kun kornene eller 2-3 tsk vaniljesukker)
1 kg Jordbær (Halveret på langs)
Vejledning

Start med at lave cremen.

Pisk 2 dl af kokosmælken med majsstivelsen.

Stil til side.

Giv resten af kokosmælken, ahornsirup, salt og vaniljekorn et opkog i en 1 liters gryde.

Pisk kokosmælk-majsstivelsesblandingen i den varme kokosmælk.

Sluk for varmen og stil p√• k√łl.

Lav t√¶rtebunden. R√łr hvedemel, salt og sukker sammen.

R√łr derefter plantesm√łrret i i mindre stykker, til det begynder at gryne ‚Äď brug ikke fingrene, da det vil √łdel√¶gge t√¶rtebundens konsistens.

Saml dejen med vand ‚Äď hurtigt og nu med h√¶nderne ‚Äď og pak ind i husholdningsfilm.

Stil p√• k√łl i 1 time.

Lav mazarinfyldet, imens t√¶rtedejen er p√• k√łl.

Pisk marcipan, sukker, sojam√¶lk og plantesm√łr sammen.

Stil til side, indtil tærtedejen er klar.

T√¶nd ovnen p√• 175 ¬įC.

Rul tærtedejen ud, så den er 30 cm i diameter.

Pres den ud i en smurt tærteform (30 cm) og prik bunden med en gaffel.

Kom mazarinfyldet i tærtebunden.

Bag midt i ovnen i 30 minutter.

N√•r t√¶rtebunden er afk√łlet lidt og er lun og fast, fordeles den smeltede chokolade ovenp√•.

Stil til side, til tærtebunden er kold.

Pisk sojapiskefl√łden til fl√łdeskum.

Pisk derefter cremen op, så den er luftig.

Pisk cremen i fl√łdeskummet.

Fordel cremen ovenpå tærtebunden og fordel derefter jordbærskiverne ovenpå.

Så skal der guffes!

Noter

Psst ... Jeg vil altid¬†anbefale at k√łbe danske¬†jordb√¶r, da de smager sk√łnt¬†af sol og sommer! Men hvis de¬†er syrlige, kan du vende 1 spsk¬†sukker i jordb√¶rrene, inden¬†de l√¶gges oven p√• cremen¬†‚Äď s√• bliver de lidt s√łdere.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" fra¬†Muusmann Forlag.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Vegansk citronfromage
Opskrift
Muusmann Forlag
Jordbærtærte
Opskrift
Katrine