fbpx Citrontærte | opskrifter | GastroFun.dk

Citrontærte

Citrontærte
Underrubrik
Lækker tærte til hverdag og fest
Udbytte
1 Tærte
Foreberedelsestid
23 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
24 timer
Ingredienser
300 g Hvedemel
150 g Smør (stuetempereret)
3 Æg
1 1⁄2 dl Piskefløde
100 g Sukker
3 Citroner (saften og skalden)
1⁄2 tsk Majsstivelse
1 pk Kikærter (til bagning af tærtebunden)
Vejledning

Bunden

Bland 300 g hvedemel, 150 g smør, 100 g flormelis og 1 æg i en røremaskine og rør det sammen til en fast dej. Sammel dejen det sidste på bordet og læg den på køl i 30 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Placere tærtedejen i en non stick tærteform og læg et stykke bagepapir ned over dejen, fyld tærteformen med tærrede kikærter. Bag tærtebunden i 15 min ved 170 grader alm. ovn. 

Lad tærtebunden køle på en bagerist med kikærterne i.

 

Citroncremen

Flæk en halv vaniljestang og kom vaniljekorne op i en skål sammen med 100 g sukker, 1,5 dl. piskefløde, 2 æg, ½ tsk majstivelse og skal samt saften fra 3 citroner.  Pisk det hele sammen med en stavblinder. 

Fjern kikærter og bagepapir, og hæld citroncremen op i tærtebunden. 

Bag tærtebunde og citroncreme i 35-40 min ved 110 grader i alm. ovn ( eller til citroncremen har sat sig)

Lad tærten køle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen. ( brug med fordel en tærteform med løsbund.)

 

Marengs

Pisk 100 g æggehvider og 85 g flormelis til en fast marengs, den skal have faste toppe.

Kom marengsen på en sprøjtepose med den ønskede tyl. Sprøjt marengsen i det mønster det lige passe dig.

(Hvis tyl og sprøjteposer ikke lige er sagen, så brug en ske, en kniv eller noget andet til at fordele marengsen).

Brand marengsen lidt med en gasbrander til den er gyldne på toppen, dette kan også gøres i ovnen. Den udgave har jeg dog ikke selv prøvet endnu..

Tærten er klar til servering.

Noter

Tærteformen er fundet her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier