fbpx 🥧Rabarber tærte | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarber tærte

Rabarber tærte
Sidst ændret:
Torsdag den 20. juni, 2019 - 13:52
Beskrivelse

Tærte med bagt rabarber. 

Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.

Opskriften kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (DEJ)
200 g Mel
2 spsk Flormelis
120 g Smør (Koldt)
3 spsk Vand (Cirka)
  Opskriftsgruppe (RABARBER)
280 g Rabarber
  Appelsinsaft (Saften fra 1 appelsin)
  Opskriftsgruppe (CREME)
30 g Sukker
2 dl Mælk
1 dl Fløde
Vejledning

Dej

Mel og flormelis blandes sammen.

Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens.

Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej.

Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.

Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.

 

Rabarber

Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker.

Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.

 

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland kornene med sukkeret.

Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen.

Mælken og vaniljestangen bringes i kog.

Tag stangen op og kom æggeblandingen i.

Varm det op og tag det af varmen, når det tykner.

Sæt på køl.

Pisk fløde og bland det med den kolde creme.

Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være.

Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.

Source

Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.

Kategori
Sociale medier
Læs også
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarberkage
Opskrift
Maiken Ørts Nielsen
Hjemmelavet rabarbersirup
Opskrift
Anette