fbpx 🍌🍫Banankage med chokoladestykker | opskrifter | GastroFun.dk

Banankage med chokoladestykker

Banankage med chokoladestykker
Sidst ændret:
Onsdag den 4. september, 2019 - 14:20
Beskrivelse

Som de fleste andre elsker jeg nærmest alt, der er sødt, og så er jeg selvfølgelig helt vild med chokoladekage og chokolademuffins.

Nu havde jeg så tilfældigvis nogle bananer liggende, og de have bestemt set bedre dage. Her kunne jeg have valgt at bruge bananerne til at lave saftige bananpandekager eller bage nogle lækre, sunde blårbær-/bananmuffins.

Men lysten var der altså til noget andet... BANANKAGE!

Banankage med chokoladestykker

Og banankage er da noget, vi alle vist kan blive enige om er helt fantastisk! Det er sødt, saftigt, svampet... og i øvrigt helt oplagt, når bananerne har ligget lidt for længe. Og ja, bananerne skal være VIRKELIG modne, når de skal bruges til banankage - meget gerne overmodne!

Og så SKAL der i min verden være chokoladestykker i en helt perfekt banankage.

Jeg surfede lidt rundt for at lade mig inspirere og faldt så over en opskrift, som jeg lod mig inspirere af. Jeg besluttede mig dog for at tilføje ekstra banan og chokolade, for man skal aldrig gå ned på hverken det ene eller det andet! 😋

Banankage med chokoladestykker

Det var blandt andet også for at eksperimentere lidt med, hvor meget banan og chokolade, man reelt set kan "slippe afsted med" at bruge - og min konklusion var faktisk, at jeg næste gang vil prøve med ENDNU mere banan og chokolade!

Banankage kan SNILDT laves et par dage inden, den skal spises. Den skal dog nok ikke stå mere end 3 dage, men helt ærligt, hvem kan også vente så længe? 😎

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Banankage med chokoladestykker)
4 Æg
2 1⁄2 dl Sukker
2 1⁄2 dl Hvedemel
6 Bananer (gerne overmodne)
150 g Smør
100 g Chokolade knapper (eller fra plade)
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt (fint/bordsalt)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeovertræk med sukkerpynt)
1 1⁄3 dl Chokolade knapper (mørk - svarende til 100 gram)
25 g Smør
Vejledning

Banankage med chokoladestykker

  1. Kom smørret i en gryde og sæt gryden på komfuret.
  2. Tænd for komfuret og lad smørret smelte.
  3. Tag gryden af varmen og lad smørret køle af.
  4. Find en skål og en håndmikser.
  5. Kom æg og sukker i skålen og pisk det let og luftigt.
  6. Find en ny skål og kom mel, salt og bagepulver heri og bland de tre ting sammen.
  7. Find en sigte og sigt den tørre blanding over i skålen med æggesnapsen.
  8. Vend det forsigtigt sammen.
  9. Vend herefter den afkølede, smeltede smør i kageblandingen.
  10. Find en tallerken og kom bananerne herpå.
  11. Mod bananerne med en gaffel.
  12. Kom chokoladeknapperne i kageblandingen sammen med de mosede bananer. Du kan også selv hakke chokoladen - så kan du lave chokoladestykkerne i lige den størrelse, du selv foretrækker. Personligt synes jeg, at det er dejligt nemt at købe chokoladeknapper, og størrelsen passer mig rigtig fint.
  13. Forvarm ovnen på 180 grader.
  14. Find en springform. Min springform er Ø24 cm.
  15. Kom et stykke bagepapir i bunden af springformen. Jeg klippede bagepapiret til, så det kun dækkede bunden af formen.
  16. Smør siderne af springformen med lidt smør på et stykke køkkenrulle.
  17. Hæld kagedejen over i springformen.
  18. Sæt kagen i den forvarmede ovn.
  19. Lad den bage i cirka 50 minutter. Bagetiden afhænger både af din ovn og din kageform, men husk, at kagen jo gerne må være til den klæge side!
  20. Tag den færdige banankage ud af ovnen og stil den til afkøling på en rist. I mellemtiden gør du chokoladeovertrækket til din banankage klar.

 

Chokoladeovertræk med sukkerpynt

  1. Hæld chokoladeknapperne i en skål, der kan gå i mikrobølgeovnen. Hvis du bruger chokolade fra en plade chokolade, brækker du bare chokolader i lidt store stykker og kommer dem i skålen.
  2. Tilføj smør til skålen.
  3. Sæt skålen i mikroen og tryk "Start".
  4. Lad chokolade og smør smelte. Åbn eventuelt lågen undervejs for at røre i blandingen.
  5. Tag skålen ud af mikroen.
  6. Fordel chokoladeblandingen på den afkølede banankage.
  7. Drys sukkerpynt ud på toppen af kagen.
  8. Lad banankagen stå lidt, indtil chokoladen stivner.

Banankage med chokoladestykker

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Banankage
Opskrift
Susanne
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion