Teres Major

Teres Major
Beskrivelse

Den dejlige og lækre udskæring teres major tilberedt sous vide.

Kødet gourmetsaltes (8-10 g pr kilo) i 6-8 timer.

Vakuumpakkes med peber og evt andre krydderier.

Tilberedt sous vide ved 55 grader i 2-2,5 time.

Udbytte
2 personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer
Ingredienser
400 g Teres Major (Hvert stykke vejer mellem 200 og 300 gram)
4 g Salt
Vejledning

Gourmetsalt kødet i 6-8 timer og vacuumpak derefter med med krydderier

I sousviden i 2,5 time ved 55 grader. 

Pak ud, tør godt af og brun kort tid ved høj varme. 

Hvis man vil fryse ned til senere brug:

Køl hurtigt ned (isvand) og frys. Når man vil bruge det, så læg i sousviden ved 55 grader i 30 min før bruning.

Væden fra posen koges ind med fløde. 

Noter

Vi har lavet til 28 personer, og det gik godt. Der var 4 stegepander i brug :-) 

Source

Inspiration fra Dansk Sousvide Entusiaster 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier