fbpx ūüćŹSyltede gr√łnne tomater med chiliūüĆ∂ og ingef√¶r | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede gr√łnne tomater med chili og ingef√¶r

Syltede gr√łnne tomater med chili og ingef√¶r
Sidst ændret:
Onsdag den 16. oktober, 2019 - 14:15
Beskrivelse

Hvis du har tomater i haven, s√• er de godt gr√łnne p√• denne tid af √•ret.

Men de kan stadig sagtens bruges i madlavningen.

Da de er meget syrlige i smagen, er det dog ikke i alle sammenh√¶nge, de gr√łnne tomater vil egne sig.

Du kan dog stege dem, du kan lave chutney...

...og s√• er gr√łnne tomater rigtig l√¶kre, n√•r de bliver syltet!

Vi elsker generelt syltesager hjemme hos os. Jeg er især glad for mine egne syltede radiser, og min kæreste er yderst glad for chili.

Derfor er min opskrift p√• syltede gr√łnne tomater med masser af chili.

Du kan ogs√• lave den helt traditionelle¬†version¬†af syltede gr√łnne tomater uden s√• mange dikkedarer - eller du kan bare kaste dig direkte ud i min lidt mere eksotiske version ;-)

Hvis du ikke er til en så stærk udgave som os, så halverer du blot mængden af chili.

 

Syltede gr√łnne tomater med chili og ingef√¶r opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
2 glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
166 timer, 40 minutter
Tid i alt
167 timer
Ingredienser
  Atamon
750 g Tomater (gr√łnne)
2 1⁄2 Snackpeber (r√łde)
2 Chili (friske)
1 skv Frisk ingefær (cirka 5 centimeter)
5 dl Vand
5 dl Eddike
500 g Sukker
  Stjerneanis (2 - 3 styk)
1⁄2 Kanelstang
Vejledning
  1. Skold og skyl dine patentglas med atamon - både glas, låg og gummiringe.
  2. Skyl tomaterne under koldt vand.
  3. Skyl peberfrugterne, skær kerner og stilk fra og skær dem ud i passende, mundrette skiver.
  4. Skyl chilierne og skær eventuelt kernerne fra, hvis det ikke skal være alt for stærkt.
  5. Skær chilien ud i mindre skiver.
  6. Ingefæren skrælles og skæres ud i lidt grove stykker.
  7. Find en gryde og hæld vand og eddike heri.
  8. Lad det koge op på komfuret.
  9. Tilf√łj herefter tomaterne, peberfrugten, chilien (med eller uden kerner) og ingef√¶ren.
  10. Lad det koge i fem minutter.
  11. Fisk herefter tomaterne, peberfrugten, chilien og ingefæren op fra gryden.
  12. H√¶ld nu sukker i gryden og lad det opl√łse, mens det koger videre.
  13. Kom herefter atter tomater, peberfrugt, chili og ingefær tilbage i gryden og lad det simre i 10 minutter.
  14. Hæld al væske fra gryden på en kande.
  15. Kom det resterende indhold fra gryden p√• de to rengjorte patentglas og fordel efterf√łlgende lagen i hvert af glassene.
  16. Kom straks l√•g p√• glassene og lad dem st√• ved stuetemperatur og k√łle af.
  17. Lad dem st√• i en uges tid, inden du tager dem i brug. Herefter skal de opbevares p√• k√łl.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Syltede gr√łnne tomater
Opskrift
Anne Mette Autzen
Syltede radiser
Opskrift
Katrine
Syltede r√łdl√łg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Eddike
Artikel
Redaktion