fbpx 🍏Syltede grønne tomater med chili🌶 og ingefær | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede grønne tomater med chili og ingefær

Syltede grønne tomater med chili og ingefær
Sidst ændret:
Onsdag den 16. oktober, 2019 - 14:15
Beskrivelse

Hvis du har tomater i haven, så er de godt grønne på denne tid af året.

Men de kan stadig sagtens bruges i madlavningen.

Da de er meget syrlige i smagen, er det dog ikke i alle sammenhænge, de grønne tomater vil egne sig.

Du kan dog stege dem, du kan lave chutney...

...og så er grønne tomater rigtig lækre, når de bliver syltet!

Vi elsker generelt syltesager hjemme hos os. Jeg er især glad for mine egne syltede radiser, og min kæreste er yderst glad for chili.

Derfor er min opskrift på syltede grønne tomater med masser af chili.

Du kan også lave den helt traditionelle version af syltede grønne tomater uden så mange dikkedarer - eller du kan bare kaste dig direkte ud i min lidt mere eksotiske version ;-)

Hvis du ikke er til en så stærk udgave som os, så halverer du blot mængden af chili.

 

Syltede grønne tomater med chili og ingefær opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
2 glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
166 timer, 40 minutter
Tid i alt
167 timer
Ingredienser
  Atamon
750 g Tomater (grønne)
2 1⁄2 Snackpeber (røde)
2 Chili (friske)
1 skv Frisk ingefær (cirka 5 centimeter)
5 dl Vand
5 dl Eddike
500 g Sukker
  Stjerneanis (2 - 3 styk)
1⁄2 Kanelstang
Vejledning
  1. Skold og skyl dine patentglas med atamon - både glas, låg og gummiringe.
  2. Skyl tomaterne under koldt vand.
  3. Skyl peberfrugterne, skær kerner og stilk fra og skær dem ud i passende, mundrette skiver.
  4. Skyl chilierne og skær eventuelt kernerne fra, hvis det ikke skal være alt for stærkt.
  5. Skær chilien ud i mindre skiver.
  6. Ingefæren skrælles og skæres ud i lidt grove stykker.
  7. Find en gryde og hæld vand og eddike heri.
  8. Lad det koge op på komfuret.
  9. Tilføj herefter tomaterne, peberfrugten, chilien (med eller uden kerner) og ingefæren.
  10. Lad det koge i fem minutter.
  11. Fisk herefter tomaterne, peberfrugten, chilien og ingefæren op fra gryden.
  12. Hæld nu sukker i gryden og lad det opløse, mens det koger videre.
  13. Kom herefter atter tomater, peberfrugt, chili og ingefær tilbage i gryden og lad det simre i 10 minutter.
  14. Hæld al væske fra gryden på en kande.
  15. Kom det resterende indhold fra gryden på de to rengjorte patentglas og fordel efterfølgende lagen i hvert af glassene.
  16. Kom straks låg på glassene og lad dem stå ved stuetemperatur og køle af.
  17. Lad dem stå i en uges tid, inden du tager dem i brug. Herefter skal de opbevares på køl.
Læs også
Syltede grønne tomater
Opskrift
Anne Mette Autzen
Syltede radiser
Opskrift
Katrine
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Eddike
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier