fbpx ✅Syltede grønne tomater🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater
Sidst ændret:
Onsdag den 16. oktober, 2019 - 14:19
Beskrivelse

Har du prøvet af forlænge tomatsæsonen ved at sylte de grønne tomater i drivhuset? Det smager himmelsk!

Hvis du er den heldige ejer af et drivhus med tomater i, så har du med garanti også prøvet at stå med en flok grønne tomater uden at vide, hvad du skal stille op med dem. Løsningen er at sylte de grønne tomater - det smager så skønt og forlænger sæsonen.  

Vi bringer her en variant med vanilje og kanel, men man kan selvfølgelig krydre dem med det, man bedst kan lide. Prøv f.eks. at bruge kardemomme, stjerneanis eller lignende smagfulde krydderier. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
500 g Tomater (grønne )
300 g Sukker
1 1⁄2 dl Eddike
1 1⁄2 dl Vand
Vejledning

Sørg for at skolde sylteglasset med kogende vand, inden du går igang. Skyl det evt. også i atamon. 

Vil du sylte tomaterne hele (hvis du f.eks. bruger små cherrytomater), skal de prikkes et par gange med en gaffel eller en kødnål, så syltelagen kan trænge ind i tomaterne. Bruger du en større slags tomater, skal de blot skæres i halve eller kvarte. 

I en gryde kommes vand, eddike og sukker. Tilsæt kanelstangen samt den flækkede vaniljestang og kog blandingen op.

Når gryden er kommet i kog og sukkeret er smeltet, kommes tomaterne i gryden. Lad dem koge i 5-10 minutter, afhængig af hvor bløde du ønsker dem.

Tag forsigtigt tomaterne op af den kogende gryde med en hulske og kom dem over i det skoldede sylteglas.

Hæld den kogende syltelage over tomaterne og luk glasset til med det samme.

Lad de syltede grønne tomater trække i lagen i minimum 1-2 uger før de tages i brug.

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Kategori
Sociale medier
Læs også
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Agurkesalat (syltede agurker)
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødbeder
Opskrift
Per Asmussen
Syltede græskar
Opskrift
Per Asmussen