fbpx ✅Syltede asier | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede asier

Syltede asier
Underrubrik
Syltedronningens udgave
Sidst ændret:
Mandag den 11. maj, 2020 - 09:38
Beskrivelse

Asier er på en måde gammeldags, og gad vide hvor mange der egentlig ved hvordan en asie ser ud? Den ligner en forvokset squash men også lidt en forvokset agurk. Asier kan blive kæmpestore, men ligesom squash, er de bedst i smagen når de ikke er for gamle og for kæmpe. Smag på din rå asie så du ved, at den ikke er bitter. En gang bitter, altid bitter, det gælder især for en asie. Du kan ikke sylte den smag væk.

Syltede asier er et klassisk, dansk tilbehør og passer til mange klassiske danske retter, fx frikadeller, leverpostej, og flæskesteg. Asier er surt tilbehør som også skal være sprødt. En blød asie er en død asie. En velsyltet asie smager af mere, men farven er hvid og kedelig. Serverer du den med lidt klippet dild så tager den sig bedre ud. 

Asier skal syltes med dildskærme, men dildskærme kan være svære at skaffe. Som alternativ kan du bruge sellerifrø eller dildfrø. Hvis du synes lagen bliver for sød med 500 gram sukker, kan du skære lidt ned på det. Eddiken konserverer dine asier så sukkeret bruges som smagsgiver. 

Asier fylder en del, så brug sylteglas på 500 ml. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
2 minutter
Hviletid
48 timer, 16 minutter
Tid i alt
52 timer, 18 minutter
Ingredienser
1 Asier (på cirka 2 kg)
  Salt
1 l Eddike (lager)
500 g Sukker (eller mindre)
1 tsk Sellerifrø (eller 2 dildskærme eller 1 tsk. dildfrø)
1 tsk Rosenpeber
2 tsk Sennepsfrø (gule)
1 Chili (delt i 2 på langs)
Vejledning

Start med skrælle din asie. 

Flæk den på langs, så du kan fjerne kernerne. De skal skrabes ud og smides ud herefter.

Lav skiver på 1 cm herefter og placer dem i en skål.

Drys rigeligt salt på dem, så du får trukket lidt af væsken ud af dem.

Lad gerne skålen stå at trække natten over eller som minimum et par timer.

Skyl salten fra under en kold vandhane.

Tør dem godt af, f.eks. med et tørt viskestykke.

Bring alle ingredienserne i kog i en 2 eller 3 liters gryde. Smag den til.

Skold et sylteglas og kom de tørrede asier deri.

Hæld den kogende lage henover luk glasset med det samme.

Lad dem trække i et par uger.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Asier syltet af mormor
Opskrift
Vildmedmormormad
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Syltede jordskokker
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødbeder
Opskrift
Anette
Syltet selleri
Opskrift
Anette