fbpx ✅Leverpostej | opskrifter | GastroFun.dk

Leverpostej

Leverporstej
Underrubrik
Europas bedste leverpostej – anno 1983
Beskrivelse

Det er svært at forestille sig et frokostbord uden en dejlig leverpostej. Denne opskrift på “Europas bedste leverpostej” afsløres nu efter 34 år:

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund, der siger følgende om opskriften: "Jeg har fået tilladelse af min far til at videregive fabrikshemmeligheden".

Udbytte
2 postejer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
400 g Svinespæk
100 g Svær
3 dl fond (Fra kogning af spæk og svær)
75 g Løg
50 g Hvedemel
25 g Salt
12 g Sukker
1⁄2 Muskatnød (Fintreven)
1 knsp Peber (Hvid)
2 dl Sødmælk
600 g Svinelever
Vejledning

Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.

Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen. 

Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.

Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. 

Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion