fbpx ✅Leverpostej | opskrifter | GastroFun.dk

Leverpostej

Leverporstej
Underrubrik
Europas bedste leverpostej – anno 1983
Beskrivelse

Det er svært at forestille sig et frokostbord uden en dejlig leverpostej.

Denne opskrift på “Europas bedste leverpostej” afsløres nu efter 34 år:

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund", der siger følgende om opskriften:

"Jeg har fået tilladelse af min far til at videregive fabrikshemmeligheden".

Udbytte
2 postejer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
400 g Svinespæk
100 g Svær
3 dl fond (Fra kogning af spæk og svær)
75 g Løg
50 g Hvedemel
25 g Salt
12 g Sukker
1⁄2 Muskatnød (Fintreven)
1 knsp Peber (Hvid)
2 dl Sødmælk
600 g Svinelever
Vejledning

Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.

Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen. 

Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.

Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. 

Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Dyrlægens natmad
Opskrift
Redaktion
Rullepølse
Opskrift
Redaktion