ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sweetie

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

3. januar 2019
Der er som udgangspunkt ikke noget usædvanligt i en kombination af smørrigt brød?bacon og æg. Det er nærmest et must på ethvert brunchbord.

Opskrift på sweetie

Der er som udgangspunkt ikke noget usædvanligt i en kombination af smørrigt brød, bacon og æg. Det er nærmest et must på ethvert brunchbord. Der var retten stikker af i en helt anden retning end hvad vi kender herhjemme fra Danmark, er at din “Sweetie” dyppes i ahornsirup ved hver mundfuld.

Kombinationen af smør, det bløde brød. salt, sprødhed, det milde æg og til sidst det søde sirup går faktisk op i en højere enhed – selvom det ikke var min første tanke, da jeg så sirup stående på mit bord.

Jeg fik retten første gang da jeg boede i Queenstown, New Zealand (der hvor bungee-jump blev opfundet), hvor en lokal café havde den som en specialitet sammen med en af landets bedste Caffe Latte.


Antal: 2 Portioner

Sweetie

Der er som udgangspunkt ikke noget usædvanligt i en kombination af smørrigt brød?bacon og æg. Det er nærmest et must på ethvert brunchbord.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Crossaint
  • 3 stk. Æg
  • 4 skiver Bacon
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Ahornsirup

Sådan gør du

Crossaint

  • Du kan vælge at bage din crossaint selv, så anbefaler vi vores egen opskrift som du kan finde her.
  • Som et alternativ kan du købe dem hos din bager eller du kan købe de bageklare crossainter fra dåse. Det er dem fra en dåse vi har brugt til den her opskrift. Man behøver ikke altid at lave alt fra bunden.
  • Crossainten skal være lun til denne ret.

Bacon

  • Vi bruger altid hjemmelavet bacon hjemme hos os. Vi har disse to opskrifter som vi anbefaler (tørsaltet bacon og hjemmelavet bacon). 
  • Vi regner i 2 stykker bacon pr. person, men det er selvfølgelig en smagssag om du vil have flere eller færre stykker.
  • Baconen skal skæres i så tynde skiver som overhoved mulig og steges på en tør pande ved middelhøj varme.
  • Når de er sprødstegte, skal de tages af panden - gerne med en tang hvor du lige har muligheden for at lade stegefedtet dryppe af, så det bliver på panden.
  • Placer de sprøde skiver på fedtsugende papir imens du laver dine æg.

Æg

  • Æggene kan du spise om du ønsker til denne ret. Det skal blot steges på panden og krydres med peber og en smule salt.
  • Jeg foretrækker at mine æg bliver slået i stykker.
  • I stedet for fedtstof steger vi dem i baconfedtet.

Servering

  • Skær din crossaint op og kom æg og bacon ind i den.
  • Dyp den i ahornsirup efter hver mundfuld.