fbpx Svampe dashi | opskrifter | GastroFun.dk

Svampe dashi

Svampe dashi
Sidst ændret:
Torsdag den 20. august, 2020 - 10:43
Beskrivelse

En lækker kødfri ret, der er perfekt som en appetizers/snack eller forret når du har gæster.

Retten er japansk inspireret og består bl.a. af champignon og dashi - samlet med molekylær gastronomi.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Terrine)
500 g Champignon
  Purløg (Frisk)
  Opskriftsgruppe (Terrine gel)
200 g Dashi
10 g Tamari
  Salt
Vejledning

Terrine

Skær champignon i tynde skiver.

Steg dem på panden i en smule olie ved høj varme. De skal være gennemstegt og blive gyldne.

Kom en smule tamari eller soyasauce henover.

Placer svampene sammen med bønnerne og hakket purløg i en terrine-form - gerne en firkantet silikoneform.

 

Terrine gel

Vend dashi, tamari, salt og vegi gel sammen i en gryde og kog det op under ømrøring.

Hæld væsken henover svampene i terrineformen.

Sæt det i køleskabet og lad det sætte sig. Det tager én time eller to.

 

Servering

Tag din terrine ud af formen og server f.eks. med flydende dashi, syltede løg, forårsløg, krydderurter og koriander olie.

 

Se hele opskriften her:

Noter
Kilde

Opskriften har vi fået fra Modern Recipes.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier