Stjerneskud

Stjerneskud
Beskrivelse

Den danske klassiker Stjerneskud. I den her opskrift er alt hjemmelavet: Vi bruger hjemmebagt toastbrød, panerede og smørstegt rødspættefilet, dampede rødspættefilet, søkogte rejer, hjemmerørt thousand island dressing og sous vide tilberedt hvide asparges.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 bdt Asparges (Hvide)
1 spsk Sukker
1 spsk Salt
  Salt
1 dl Hvidvin
2 dl Rasp
1 dl Hvedemel
40 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
120 g Rejer (Søkogte. Kan erstattes af fjordrejer)
2 skv Brød (Gerne toastbrød)
2 skv Citron
  Dild (Til pynt)
Vejledning

Hvide Asparges Sous Vide

Man skal skrælle den hvide asparges, for at få en god oplevelse. Den skal skrælles hele vejen rundt, lige som hvis man skræller en kartoffel. Der må ikke være helligdage, så man får trevler i munden.

Den nemmeste måde at skrælle dem på er, at man holder fast ved hovedet og skræller ned mod bunden af sit asparges. Hovedet skal ikke skrælles, og når man knækker den nederste del af roden, må der ikke hænge fibre ved. Hvis der gør, skal der skrælles mere af. 

Hvide asparges

Drys herefter dine asparges med en smule salt og sukker på hver side og vakuumpak dem. 

Hvide asparges

Tilbered dem i sous vide/vandbad. 30 minutter ved 85 grader og de er klar til servering.

De hvide asparges smager fantastisk på denne måde, da de ikke mister noget smag til kogevandet. Derudover bliver væsken inde i dine asparges.

 

Rødspætte

Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person - 1 til en fiskefilet og 1 til en dampet filet.

20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gastrosprænges. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.

Rødspættefilet

Tør saltet af fileterne

 

Dampet rødspættefilet

Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".

Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:

Dampovn:

Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.

Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.

Almindelig ovn:

Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.

Damp det i 6 minutter.

 

Smørstegt fiskefilet

Fiskefilet

Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Kom smørret i og det skal bruse op før fileterne kommer på.

Pisk æggeblommerne og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom raspen i en skål. Kværn lidt peber og salt i raspen.

Vend fileterne i melet, derefter æggeblommerne for til sidst at vendes i raspen.

Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.

Fiskefilet

 

Servering

Vi brugte en skive af dette hjemmebagte toastbrød. Hvis du ikke har det, så brug gerne daggammelt brød der er ristet. 

Placer brødet i bundet af tallerkenen og læg den den smørstegte fiskefilet henover. Derefter en skefuld Thousand Island Dressing, rejerne og den dampede rødspættefilet. 

Pynt af med dild og en citronskive.  

Stjerneskud

Noter

Vi bruger vores egen hjemmelavede rasp.

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Kategori
Sociale medier