fbpx 🐟Stegt mørksej | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt mørksej

Stegt mørksej
Sidst ændret:
Tirsdag den 24. marts, 2020 - 14:38
Beskrivelse

Jeg er en hyppig "gæst" hos min lokale fiskemand nede på markedet. Så vi er vel nærmest dus! Han får konstant nye lækre, friske forsyninger hjem, og han viser dem rigtig gerne frem og fortæller om dem. Heldigt for min mand og jeg, der begge elsker at komme hjem med noget uventet i indkøbsnettet.

Stegt mørksej

Denne gang blev det til mørksej. Mørksej er en del af torskefamilien, og det er faktisk én af de mest almindelige spisefisk her i Danmark. Mørksejen er én af de billigere torskearter, og så er kødet noget mørkere end den almindelige torsk. Nærmest lidt gråligt.

Stegt mørksej

Den er lækkert fast i kødet, hvilket gør den supergod til at blive stegt, og derfor blev stegt mørksej, der kom på menuen! Her serveret med majscreme og smørstegt blomkål.

Stegt mørksej

 

Stegt mørksej opskrift

Sværhedsgrad
Ingredienser
450 g Mørksej
  Salt
  Smør
Vejledning
  1. Start ud med at gourmetsalte fisken i 25 minutter. Det intensiverer smagen og er med til at holde på saften.

  2. Skyl fisken af for saltblandingen og dup den godt tør med et rent viskestykke.

  3. Steg fisken i smør i 3 minutter på hver side ved middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur).

  4. Tag fisken af panden og servér med dit valgte tilbehør.

Stegt mørksej

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Gourmetsaltning/Rimning
Artikel
Redaktion
Stegt torsk
Opskrift
Gourmetchefen
Romanesco med torsk
Opskrift
Anette