fbpx 🐟Stegt mørksej | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt mørksej

Stegt mørksej
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 24. marts, 2020 - 14:38
Beskrivelse

Jeg er en hyppig "gÌst" hos min lokale fiskemand nede pü markedet. Sü vi er vel nÌrmest dus! Han für konstant nye lÌkre, friske forsyninger hjem, og han viser dem rigtig gerne frem og fortÌller om dem. Heldigt for min mand og jeg, der begge elsker at komme hjem med noget uventet i indkøbsnettet.

Stegt mørksej

Denne gang blev det til mørksej. Mørksej er en del af torskefamilien, og det er faktisk Ên af de mest almindelige spisefisk her i Danmark. Mørksejen er Ên af de billigere torskearter, og sü er kødet noget mørkere end den almindelige torsk. NÌrmest lidt grüligt.

Stegt mørksej

Den er lÌkkert fast i kødet, hvilket gør den supergod til at blive stegt, og derfor blev stegt mørksej, der kom pü menuen! Her serveret med majscreme og smørstegt blomkül.

Stegt mørksej

 

Stegt mørksej opskrift

SvĂŚrhedsgrad
Ingredienser
450 g Mørksej
  Salt
Vejledning
  1. Start ud med at gourmetsalte fisken i 25 minutter. Det intensiverer smagen og er med til at holde pĂĽ saften.

  2. Skyl fisken af for saltblandingen og dup den godt tør med et rent viskestykke.

  3. Steg fisken i smør i 3 minutter pü hver side ved middelhøj varme (8 ud af 14 pü mit komfur).

  4. Tag fisken af panden og servÊr med dit valgte tilbehør.

Stegt mørksej

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Gourmetsaltning/Rimning
Artikel
Redaktion
Stegt torsk
Opskrift
Gourmetchefen
Romanesco med torsk
Opskrift
Anette