fbpx ūüźüSous vide torsk med cremet gr√łntsagsrisotto | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide torsk med cremet gr√łntsagsrisotto

Sous Vide Torsk med cremet gr√łntsagsrisotto
Underrubrik
- serveret med avocado og ristet serranoskinke
Beskrivelse

Torsk er generelt et ret popul√¶rt valg, n√•r vi danskere skal have fisk p√• bordet, og det h√¶nger nok sammen med, at torsken er s√• mild og fin i sit k√łd, hvorfor hele familien, selv de mindste, ofte kan v√¶re med.

Torsk er meget mere end den traditionelle nyt√•rsspise, og fisken kan rigtig meget: Bages, grilles, steges, dampes, marineres, r√łges... og n√• ja, s√• kan den laves i sous vide!

Forleden stod der sk√łn sous vide torsk¬†p√• aftenmenuen herhjemme, og jeg serverede den¬†med avocado og ristet serranoskinke samt en l√¶kker, cremet gr√łntsagsrisotto.

Nu er det jo s√•dan med fisk, at de generelt ikke skal tilberedes helt til skamme, og dette g√łr sig i s√¶rdeleshed ogs√• g√¶ldende for torsken.

Da torsk er en s√• mager fisk, er den nemlig ret √łmt√•lelig og bliver¬†nemt t√łr - det er jeg sikker p√•, at mange kan nikke genkendende til.

Sous vide-tilberedningen er derfor en nem og skånsom måde at sikre sig et superlækkert og saftigt stykke torsk - hver gang.

Læs med her hvordan jeg gjorde :-)

Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sous vide torsk)
2 Torsk (ferske og i fileter)
  Salt (til smag)
  Opskriftsgruppe (Avocado og ristet serranoskinke)
  Olie (smagsneutral - til stegning)
  Opskriftsgruppe (Gr√łntsagsrisotto)
2 fed Hvidl√łg (sm√•)
30 g Sm√łr
150 g Risottoris
1 dl Hvidvin
150 g Asparges (gr√łnne - friske)
75 g Ærter (fine - fra frost)
Vejledning

Sous vide torsk

Sous Vide Torsk med cremet gr√łnsagsrisotto

  1. Start med at salte torskefileterne på begge sider
  2. Lad dem herefter stå og trække i 20 minutter ved stuetemperatur.
  3. Skyl fisken af for salt under hanen.
  4. Find to vakuumposer.
  5. Vakuumpak torskefileterne hver for sig - √©n filet i hver sin pose. Du kan godt vakuumpakke dem i samme pose, men s√• skal fileterne blot l√¶gges med cirka 5 centimeters afstand til hinanden. Efter vakuumpakningen vil afstanden v√¶re reduceret til cirka 1 centimeter, og det er nok til, at varmen kan komme godt rundt om al fisken.Sous Vide Torsk med cremet gr√łnsagsrisotto
  6. Læg begge vakuumpakkede torskefileter i sous viden.
  7. Tilbered fileterne ved 48 grader i 25 minutter.Sous Vide Torsk med cremet gr√łnsagsrisotto
  8. Tag fisken op af vandbadet og pak fileterne ud.
  9. Dup dem lidt af med et rent viskestykke.
  10. Anret fileterne på hver sin tallerken.

 

Avocado og ristet serranoskinke

Sous Vide Torsk med cremet gr√łnsagsrisotto

  1. Skær skinken meget fint på et skærebræt.
  2. Sæt en pande på komfuret og tænd på middelvarme.
  3. Kom lidt olie på den varme pande.
  4. Rist skinkestykkerne i olien i 8-12 min.
  5. L√¶g de ristede skinkestykker p√• lidt k√łkkenrulle til afdrypning.
  6. Flæk i mellemtiden avocadoen.
  7. Fjern stenen.
  8. Snit skiver på 1 centimeters tykkelse i hver halve avocado. Undlad at snitte hele vejen ned i gennem skrællen.
  9. Skrab nu avocadoskiverne ud i  én glidende bevægelse med en spiseske.
  10. Anret avocadoskiverne oven på torskefileterne og drys med den ristede serranoskinke.

 

Gr√łntsagsrisotto

Sous Vide Torsk med cremet gr√łnsagsrisotto

  1. L√¶g de frosne √¶rter til opt√łning i en sk√•l med vand.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog
  3. Skyl i mellemtiden de friske gr√łnne asparges.
  4. Knæk den seje, trevlede ende af aspargesen af ved at holde på midten af aspargesen med den ene hånd og omkring enden med den anden hånd. Når du knækker aspargesen, vil den seje del af aspargesen naturligt knækkes af.
  5. Kassér enderne.
  6. Kom de gr√łnne asparges i det kogende vand.
  7. Lad dem koge i 2-3 minutter.
  8. Find i mellemtiden endnu en gryde frem og varm gr√łntsagsbouillonen op heri.
  9. Tag de kogte asparges op af vandet og lad dem dryppe af.
  10. Hak l√łg og hvidl√łg fint.
  11. Varm halvdelen af sm√łret op p√• en pande.
  12. Svits l√łg og hvidl√łg i sm√łret i 2-3 minutter uden at de tager farve og bliver gyldne.
  13. Tilsæt risottoris og lad dem svitse med i et par minutter. 
  14. Tilsæt hvidvin.
  15. Lad hvidvinen koge næsten helt væk.
  16. H√¶ld 1 deciliter af den¬†varme gr√łntsagsbouillon ved og r√łr godt. N√•r bouillonen er n√¶sten kogt¬†v√¶k, tils√¶ttes endnu 1 deciliter bouillon. Forts√¶t s√•dan indtil der ikke er mere bouillon tilbage.
  17. N√•r risottoen er f√¶rdig, tils√¶ttes det sidste sm√łr samt mozzarella.
  18. R√łr godt rundt.
  19. Tils√¶t de kogte¬†asparges og opt√łede √¶rter.
  20. Smag til og servér med det samme.
Noter

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rimmet torsk
Opskrift
Per Asmussen
Sous vide torskeryg
Opskrift
Redaktion
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion