fbpx ūüźĖSous vide koteletter med rodfrugt pure og kartofler | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide koteletter med rodfrugt pure og kartofler

Sous vide koteletter med rodfrugt pure og kartofler
Sidst ændret:
Onsdag den 9. oktober, 2019 - 14:32
Beskrivelse

N√łglen til de saftigste¬†sous vide koteletter med rodfrugt pure og kartofler.

Ordet, koteletter, kan godt aktivere et lille¬†tick hos nogle, fordi koteletter¬†har et ry for at blive en t√łr og kedelig aff√¶re.

Her er n√łgleordet tilberedningen!

Problemet er blandt andet, at mange har det med at tilberede svinekoteletterne alt for h√•rdt og l√¶nge, muligvis fordi der er en vis "frygt" for bakterier i svinek√łd, men svinek√łd m√• alts√• gerne v√¶re rosa. Det skal det helst v√¶re, hvis du sp√łrger mig!¬†De bakterier, nogle er lidt bange for, sidder alts√• udenp√• og ikke indeni k√łdet.

Her brugte jeg nakkekoteletter, der, i mods√¶tning til den magre udsk√¶ring fra kammen, har en ret fin fedtmarmorering, hvilket¬†er med til at give k√łdet¬†saft og kraft. N√•r koteletterne desuden¬†tilberedes med sous vide-metoden, er det pludselig utroligt nemt at f√• en saftig og m√łr kotelet hver gang.

P√• denne m√•de bliver den "helt almindelige" kotelet til noget, der sagtens kan serveres i lidt finere sammenh√¶nge, eksempelvis n√•r¬†man skal imponere sin bedre halvdel med sine k√łkkenf√¶rdigheder ;-)

Lad dig forresten ikke skr√¶mme af ordet, ghee - det er bare klaret sm√łr, og du kan sagtens udskifte ghee med en 1:1 blanding af olie og sm√łr.

Jeg serverede koteletterne med en rodfrugtpur√© og ovnbagte kartoffelb√•de, porrer og¬†hvidl√łg samt spr√łdt sv√¶r.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sous vide kotelet)
1 Svinekoteletter (nakkefilet, cirka 200 gram)
  Salt (til smag)
  Peber (fra kv√¶rn, til smag)
  Ghee (eller en 1:1 blanding af olie og sm√łr - til stegning)
  Opskriftsgruppe (Rodfrugt pure)
  Porre (1/3 st√¶ngel)
1 dl Mælk
1 dl Fl√łde
1 dl Vand
  Salt (til smag)
  Hvid peber (til smag)
  Citronsaft (til smag)
  Eddike (til smag)
  Opskriftsgruppe (Ovnbagte kartofler med mere)
500 g Kartofler
  Porre (2/3 st√¶ngel)
  Sv√¶r (fra koteletten)
1 dl Olie
3 spsk Sm√łr (smeltet)
  Salt (til smag)
  Peber (fra kv√¶rn, til smag)
  Sukker (til smag)
Vejledning

Sous vide kotelet

  1. Skær sværet fra koteletten.
  2. Kryds koteletten med salt og peber.
  3. Kom koteletten i en vakuumpose og vakuumpak den.Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous videKrogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide
  4. Kom vakuumposen med koteletten i din sous vide.
  5. Tilbered koteletten ved 57 grader i 2 timer (i¬†mellemtiden kan du springe videre til tilberedningen af tilbeh√łret).
  6. Tag vakuumposen med den færdige kotelet op af din sous vide.
  7. √Öbn posen og t√łr k√łdet godt af med et viskestykke.

Nu skal du blot give koteletten en l√¶kker gylden stegeskorpe. Det kan du g√łre p√• forskellige m√•der, men her giver jeg dig to forskellige bud:

Almindelig pande: Skru godt op for komfuret, s√• panden bliver rygende varm! Det er vigtigt, at panden er s√• varm som overhovedet muligt. Kom ghee¬†(eller en blanding af olie og sm√łr) p√• den varme pande. Husk at koteletten¬†jo allerede er tilberedt, og at den kun lige skal have en stegeskorpe. Den skal ikke have andet end 15-20 sekunder p√• hver side. K√łdet beh√łver ikke hvile efterf√łlgende. Sk√¶r koteletten ud i skiver og serv√©r.

Grill/grillpange: Det er selvf√łlgelig ret oplagt at smide koteletten p√• grillen, hvis det er grills√¶son. Pensl koteletten med lidt smagsneutral olie. S√łrg for at grillen/grillpanden er MEGET varm. Giv koteletten 10-20 sekunder p√• hver side. Koteletten beh√łver ikke at hvile bagefter. Sk√¶r den blot ud i skiver og serv√©r den.

Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

 

Rodfrugt pure

  1. Skyl knoldselleri, persiller√łdder¬†og porre.
  2. Fjern skrællen fra knoldselleriet.
  3. Skr√¶l persiller√łdderne.
  4. Sk√¶r knoldselleri og persiller√łdder¬†ud i mindre stykker.
  5. Sk√¶r den gr√łnne top fra porren.
  6. Del porren i tre stykker.
  7. Snit den ene del af porrestykkerne og l√¶g de 2 √łvrige porrestykker¬†til side til senere.
  8. Kom knoldselleri, persillerod, porre, m√¶lk, fl√łde og vand i en kasserolle.
  9. Kog det hele i 20 minutter.Rodfrugt pure
  10. Kom herefter blandingen i blenderen.
  11. Blend til en bl√łd og ensartet masse.
  12. Smag til med salt, hvid peber, citronsaft og eddike.Rodfrugt pure
  13. S√¶t pur√©en p√• k√łl indtil servering.

 

Ovnbagte kartofler

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Skyl og skrub kartoflerne og dup dem af. De skal v√¶re godt t√łrre.
  3. Del kartoflerne i både.
  4. Kom kartoffelb√•de, olie, smeltet sm√łr, salt og peber i en plasticpose.
  5. Fordel blandingen godt udover alle kartofler.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Hæld kartofler og marinade ud på bagepapiret.
  8. Sk√¶r toppen af hvidl√łget.
  9. Drys lidt salt og sukker p√• hvidl√łget.
  10. Put toppen tilbage p√• hvidl√łget og pak det ind i staniol.
  11. L√¶g staniolpakken med hvidl√łget p√• bagepladen.
  12. Læg porrer og svær på bagepapiret.Kartofler i ovn
  13. Sæt bagepladen i den varme ovn.
  14. Bag det hele indtil kartoflerne er flot¬†gyldne og spr√łde. Det tager typisk mellem 30 og 40 minutter, men det afh√¶nger af din ovn.
  15. Tag bagepladen ud af ovnen.Ovnstegte kartoflerBagte hvidl√łg

 

Servering

  1. L√¶g et par skiver kotelet, et stykke porre, lidt sv√¶r og de spr√łde kartoffelb√•de¬†p√• hver tallerken.
  2. Fordel ligeledes lidt bagt hvidl√łg¬†p√• hver tallerken.
  3. Kom en god klat af rodfrugtpuréen på tallerkenerne.
  4. God appetit!Sous vide koteletter med rodfrugt pure og kartofler
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Sous vide pure
Opskrift
Per Asmussen
Bagte rodfrugter
Opskrift
Anne Mette Autzen
Selleripure
Opskrift
Per Asmussen
Nakkekoteletter sous vide
Opskrift
Per Asmussen