fbpx 🍛Shakshuka | opskrifter | GastroFun.dk

Shakshuka

Shakshuka
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. november, 2019 - 12:33
Beskrivelse

Vegetarretter kan godt have ry for at være kedelige eller flade i smagen, men i den nordafrikanske ret, shakshuka, er der fuld knald på smagsindtrykkene!

Shakshuka er en hurtig og billig ret til hverdagen - og hvis du undlader æggene, er den vegansk.

Den er også lækker dagen efter, for eksempel til madpakke, hvis den bare lige bliver opvarmet - og gerne serveret med porcherede æg (som du kan lave i mikroovnen, se bare denne opskrift).

Her får du mit bud på den skønne, krydrede shakshuka, hvor jeg blandt andet har tilsat spidskål.

 

Shakshuka opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Spidskål (cirka ½ - ¼)
  Løg (1 - 2 stk.)
1 Rød peberfrugt (eller evt. squash, bladselleri, el.lign.)
2 fed Hvidløg
1 tsk Koriander (stødt)
1⁄2 tsk Kardemomme (stødt)
1⁄2 tsk Kanel (stødt - gerne ceylon kanel)
1 1⁄2 tsk Sumak
1⁄8 tsk Cayennepeber
  spsk Mynte (tørret. 1 - 2 spsk. afhængig af smag)
  Bouillon ( ½-1 tsk. Herbamare bouillon - kan undlades)
  Kanel (1 blad - kan undlades)
1 dl Bulgur
  Æg (1 æg pr. mand)
  Olivenolie (god kvalitet)
  Za’atar (kan købes hos de fleste grønthandlere)
4 dl Vand
Vejledning
  1. Snit spidskål, og skær løg og peberfrugt i skiver. Hak hvidløg. Bruger du andre grøntsager gøres de også klar nu.
  2. Svits spidskålen i olie på en varm pande, hæld det på en tallerken og sæt det til side. Det skal stadig være sprødt. 
  3. Steg løg og peberfrugt i rigeligt olie ved middel varme, til de bliver bløde. Sørg for at de ikke tager farve. Bruger du andre grøntsager steges de med nu. Når de er godt bløde, tilsættes hvidløg og steger med et par minutter.
  4. Nu tilsættes de hakkede tomater, alle krydderierne og bouillonen.
  5. Tilsæt 2 deciliter vand. Lad det stå og simre i 10 - 15 minutter. 
  6. Mens tomatsaucen simrer skyller du bulguren. Hæld derefter bulguren op i en skål, tilsæt lidt salt og hæld 2 deciliter kogende vand over. Dæk skålen til med alufolie, og lad det stå i 10 minutter. 
  7. Når saucen har simret i 10 - 15 minutter skal æggene i ét af gangen. Grav et lille hul i saucen ned til bunden og hæld et æg i. Saucen skal helst dække så meget af æggehviden som muligt. Gentag til alle æggene er tilsat. Sørg for at have afstand mellem æggene. Det kan gøre det nemmere, hvis man slår ægget ud i et glas først, så man hurtigt kan hælde det ned i hullet i saucen. Læg låg på panden.
  8. Æggene skal koge i saucen 5½ - 7 minutter, afhængigt af hvor blødkogt man ønsker det.
  9. Når æggene har kogt færdigt, drysses hele retten med za’atar, bulgur og spidskål fordeles ud over hele panden, og til sidst drypper man en god olivenolie over det hele. Velbekomme!
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Shakshuka med leftovers
Opskrift
Gyldendal
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion