ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Selleripasta med kylling og sellerisovs

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. august 2020

Det er ved at være et års tid siden, min mand var til Gastronomisk Undergrund for første gang. Han kom hjem og talte utroligt begejstret om en fantastisk selleripasta, der var vendt i selleri-/ostesauce. Han sagde, at sellerien havde været fuldstændig som “rigtig” pasta.

Vi har tidligere lavet pasta af squash herhjemme, og selvom det er et fint, glutenfri alternativ til den almindelige pasta, så er det jo ikke HELT ligesom rigtig pasta. Så jeg vidste, at jeg på et tidspunkt skulle prøve at lave min egen selleripasta.

Og nu kom dagen! Jeg er altid glad for at bruge knoldselleri, men har aldrig brugt den til pasta, så jeg var ret spændt på, om det nu ville lykkes. Det viste sig faktisk at være ret nemt, og nøj hvor blev det lækkert!

Selleripasta med kylling og sellerisovs


Antal: 4 personer

Selleripasta med kylling og sellerisovs

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 32 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Selleripasta

  • 1 Knoldselleri
  • Vand til blanchering
  • Salt til vandet

Kylling

Sellerisovs

  • 0.5 Knoldselleri
  • 1 Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • Vand
  • Piskefløde
  • Sødmælk
  • 40 gram Revet ost mozzarella
  • Salt friskkværnet, tilsmagning
  • Peber friskkværnet, tilsmagning
  • Gastrik eller sukker og eddike

Sådan gør du

Sellerisovs

    1. Rens og skræl knoldsellerien. Del den i to og gem den halve til en anden god gang. Er det et lille knoldselleri, kan du også bruge det hele.
    2. Skær sellerien i små tern.
    3. Hak hvidløg og løg fint.
    4. Kom selleri, hvidløg og løg i en gryde med 1 del vand, 1 del piskefløde og 1 del sødmælk. Grøntsagerne skal være dækket.
    5. Lad det hele koge i 20 minutter, så det er mørt.
    6. Hæld væden fra og over i en beholder til senere.
    7. Kom de kogte grøntsager i en blender med lidt af væden (hellere for lidt end for meget!). Tilsæt lidt væde ad gangen, til det bliver til en tyk og glat puré. Du kan også bruge en stavblender, hvis du ikke har en almindelig blender.
    8. Smag til med salt, peber og gastrik (eller en blanding af eddike og sukker).
    9. Find en ny, ren gryde og hæld puréen heri sammen med revet ost. Lun det igennem i et par minutter, så osten smelter.
     

Kylling

    1. Tag kyllingen ud af køleskabet cirka 30 minutter inden, det skal steges. Så undgår du, at kyllingen smider en masse væske på panden og kommer til at koge i stedet for at stege.
    2. Dup kyllingen godt tør med et rent viskestykke og krydr med friskkværnet salt og peber.
    3. Varm en pande op ved højt blus (11/14 på mit komfur).
    4. Smelt smørret på panden.
    5. Når smørret bruser op, smider du kyllingen på panden.
    6. Steg kyllingerne på hver side (først på den ene side og dernæst på den anden).
    7. Tag dem af panden og giv dem et drys flagesalt.
     

Selleripasta

    1. Rens og skræl knoldsellerien.
    2. Skær knolden ud i så tynde skiver som muligt. Læg nogle skiver ovenpå hinanden og snit dem i cirka 0,5 centimeters bredde, så de bliver til til pasta. Gentag på resten af skiverne.
    3. Læg selleripastaen i en skål med koldt vand.
    4. Bring vandet i kog med lidt salt.
    5. Tilsæt selleripastaen og blanchér den i cirka 2 minutter. Den skal være al dente, dvs. mør men med lidt bid.
    6. Hæld vandet fra og servér.
    Selleripasta med kylling og sellerisovs
    Selleripasta med kylling og sellerisovs

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.