fbpx 🥔Pommes Rösti 🥔 (Rosti/Røsti) | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Rösti

Pommes Rösti
Sidst ændret:
Mandag den 24. februar, 2020 - 13:19
Beskrivelse

Kartoflen er en temmelig vigtig del af dansk madlavning, og den er svær at komme udenom, når vi taler rigtig traditionel dansk mad

Men indimellem er det bare tid til lidt afveksling fra de kogte hvide kartofler, og her er Pommes Rösti rigtig lækre. De er kendt og elsket af både børn og voksne, og så er de et sandt hit, hvis man vil prøve et lidt anderledes kartoffel-tilbehør.

Pommes Rosti

Pommes rösti er en lækker kartoffelpandekage, der kan bruges som et tilbehør til mange slags kød- og vegetarretter. Du kan også spise dem som morgenmad, hvilket man faktisk gør i röstiens hjemland, Schweiz. En hurtig Google-søgning viser hurtigt, at folk både staver det rösti, rosti og røsti, men den helt korrekte stavemåde er nu engang rösti :-)

Jeg har efterhånden smagt mange rösti i mit liv, og jeg synes ofte, at de er til den bløde side. Selv foretrækker jeg, at de er sprøde. Min version er lavet med æg, hvilket helt klart giver den bedste og sprødeste rösti.

 

Pommes Rösti opskrift

Pommes Rosti

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1 Løg
1 Æg
  Salt
  Peber
  Olivenolie (til stegning)
  Smør (til stegning)
Vejledning
  1. Kartofler og løg rives groft på et råkostjern.

  2. De revne kartofler og løg presses / knuges fri for væde i et viskestykke. Skift eventuelt klædet undervejs, hvis det bliver for vådt - det er vigtigt at få presset så meget væde ud af kartoflerne som overhovedet muligt. Derved bliver kartoflerne lækkert sprøde i stedet for bløde.  

  3. Bland kartofler, løg, æg, salt og peber godt sammen i en skål.

  4. Form blandingen til små, flade klatkager. Brug eventuelt en form, hvis du vil have helt ensartede og perfekt formede rösti. Det gjorde jeg selv i dette tilfælde.Pommes Rosti

  5. Varm en pande op med rigeligt smør og olivenolie og steg dine rösti ved middelvarme i 20 - 25 minutter på hver side. Herefter er de klar til servering.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Pommes Frites
Opskrift
Per Asmussen
Ovnstegte kartofler
Opskrift
Susanne
Kartoffelmos
Opskrift
Anette
Hasselback Kartofler
Opskrift
Per Asmussen
Kartofler
Opskrift
Anette
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen