Pommes Fondant

Jeg elsker pommes fondant. Jeg har fÄet det mange gange og har nu fundet min favoritversion, som jeg deler her.
Min udgave er sprÞd udenpÄ og "blÞd" indeni - akkurat ligesom store fede og lÊkre pommes frites.
Med tiden er jeg blevet i tvivl om, hvad den rigtige metode til tilberedningen er, men jeg lover, at den her udgave ikke gÄr ned pÄ smagen.
NÄr jeg laver Pommes Fondant, stÄr den typisk pÄ kartoffelmos et par dage senere. NÄr jeg laver Pommes Fondant, hvor man skal skÊre sine bagekartofler ud til firkanter, er der nemlig masser af "spild".
Da jeg hader madspild, koger jeg altid kartoffelmos eller kartoffelsellerimos pÄ de overskydende rester/kanter.
Â
Pommes Fondant opskrift
- Start med at skrĂŠlle kartoflerne og skĂŠre dem i cirka lige store firkanter - jeg forsĂžger gerne at lave dem cirka 4 x 4 centimeter.
- Kog dem i vand med salt og smÞr, indtil de er mÞre. Det tager cirka 20 - 25 minutter. VÊr lidt forsigtig med dem, da de ikke mÄ gÄ i stykker - hele ideen er, at de er sÄ flotte som overhovedet mulig.
- Tag dem op af vandet og lad dem dampe af i 5 minutter.
- TĂžr dem godt og grundigt af - gerne i et viskestykke eller kĂžkkenrulle.
- Frituresteg dem ved 190 grader i olie, indtil de er sprĂžde. Det tager 3 - 5 minutter.
- Server straks.



Har du selv prĂžvet denne opskrift?
Vi elsker, nÄr du deler dine resultater med os! NÊvn os med tagget @GastroFun.dk pÄ dine billeder pÄ Instagram, sÄ vi kan se, hvordan det gik.
Du kan ogsÄ bruge tagget #gastrofundk.
Har du spÞrgsmÄl eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pÄ Instagram eller Facebook.





