fbpx 🍟Triple cooked pommes frites | opskrifter | GastroFun.dk

Triple cooked pommes frites

Triple cooked pommes frites
Sidst ændret:
Mandag den 14. oktober, 2019 - 07:27
Beskrivelse

Hjemmelavede pommes frites er perfekt som tilbehør til en god bøf med bearnaise - så her får du opskriften på de lækreste, håndskårne fritter. 

Det er en opgave i sig selv at få fritterne sprøde på ydersiden og bløde på indersiden, men med denne version kommer du hurtigt et par skridt tættere på. Ved at give kartoflerne et opkog af flere omgange kommer du af med noget af al den stivelse, som kartoflerne indeholder.

Vær opmærksom på, at kartoflerne skal have god tid i frituren, før de får den ønskede sprøde overflade og stadigt bløde indre. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
3 spsk Eddike
1 l Olie (Smagsneutral)
  Salt
Vejledning

Vask kartoflerne godt og skær dem i stave med skræl på. 

Giv kartoflerne et kort opkog i vand med 1 spsk. eddike. .

Hæld vandet fra, uden at kartoflerne bliver ødelagt.

Gentag processen 2 gange, og tør det godt af med et viskestykke/køkkenerulle.

Sæt dem på køl, gerne på frost hvis du har muligheden for det.

Frituresteg kartoflerne lige før servering i 180 grader varm olie. De skal blive gyldne og det kan sagtens tage 8-12 minutter.

Hvis du ikke bruger en frituregryde, så kan du tjekke oliens varme ved at stikke enden af en kartoffel ned i olien - hvis det bobler rundt om kartoflen, så er olien typisk varm nok. 

Drys med salt inden servering. 

Triple cooked pommes frites

Source

Opskriften er inspireret fra We Meat - Danmarks eneste kødmagasin. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Pommes anna
Opskrift
Anette
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Bearnaise
Artikel
Redaktion
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen