fbpx Pommes Fondant | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Fondant

Pommes Fondant
Beskrivelse

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
55 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
4 Bagekartoffel (Gerne store)
20 g Smør
  Rosmarin (Frisk. Efter smag)
  Frisk timian (Efter smag)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1⁄2 l fond (Gerne oksefond)
Vejledning

Skær de store bagekartofler i firkanter og og hvis der evt. stadig er lidt skræl på dem, så skær det af.

Lad dem evt. udvande i 30 minutter og tør dem godt af inden de skal på panden.

Krydr dem med salt og peber.

Kom smør på panden og skru op for høj varme.

Når smørret bruser kommes kartoflerne på panden sammen med krydderurterne.

Giv dem stegeskorpe på alle sider og hæld fonden på panden. 

Skru ned for blusset og kom et låg på.

Lad dem simre i 45 minutter og de er klar til servering.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier