Nyfortolket drømmekage

Nyfortolket drømmekage
Sidst ændret:
Fredag den 26. marts, 2021 - 09:02
Beskrivelse

Nyfortolkning af den klassiske drømmekage. Kagen er ved hjælp af små kageringe i portionsstørrelser og pyntet med vanvittig flotte chokoladebånd.

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder", hvor forfatteren Ditte Julie siger følgende om den:

"Naturligvis skulle drømmekagen med, da den er et stort kageminde fra min og mange andres barndom og skoletid. Jeg ville gerne trylle den klassiske bradepande om til en portionsanrettet kage. Det marmorerede chokoladebånd med karamellisereret chokolade smager fuldstændig magisk til den svampede drømmekage. En ny klassiker er født."


Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 portionskager
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Drømmekage)
1 Vaniljestang (God kvalitet)
300 g Rørsukker (Lyst)
3 Æg (str. M/L)
2 tsk Bagepulver
50 g Smør
1 1⁄2 dl Sødmælk
  Opskriftsgruppe (Karamelfyld)
125 g Smør
100 g Kokosmel
250 g Brun farin
2 spsk Sirup (Mørk eller lys)
1⁄2 dl Sødmælk
  Opskriftsgruppe (Chokoladebånd)
200 g Hvid chokolade (God kvalitet)
200 g Karamel chokolade (God karamelliseret chokolade, gold)
Vejledning

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.

Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.

Pisk vanilje, rørsukker og æg lyst og luftigt.

Sigt forsigtigt mel og bagepulver i dejen.

Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt sødmælk.

Vend blandingen i dejen.

Hæld dejen i seks kageringe (9 cm i diameter og 5 cm høje).

Fyld ringene 2/3 op med dej og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lav fyldet imens.

Lad kagerne køle et par minutter.

Kom smør, kokosmel, farin, sirup og sødmælk i en gryde og lad det smelte under omrøring.

Når kagerne har kølet af et par minutter, fordeles fyldet på de seks kager.

Skru ovnen op på 200 grader varmluft og bag kagerne med fyld i yderligere 5 minutter.

Lad kagerne køle helt af, inden du pynter dem.

Temperer begge chokolader (se noten).

Klip seks stykker kageplast, der passer til kagernes omkreds og højde.

Smør først den hvide chokolade ud på kageplasten og dernæst gold chokoladen.

Bland de to chokolader sammen med en kagespatel, så der ikke er lufthuller.

Placér chokoladebåndene rundt om kagerne og sæt dem på køl, så chokoladen størkner i formen.

Fjern kageplasten og server.

Noter

Temperering af hvid chokolade over vandbad:

Chokoladen skal først opnå temperaturen 45 grader for derefter at blive kølet af til 29 grader.

Kilde

Kageminder

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder"

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier