Moules frites

Moules frites
Beskrivelse

Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm!

Mange danskere spiser ikke ret ofte muslinger, og det er synd, for kødet er lækkert og smagfuldt, og tilmed utrolig magert! Derfor kan man også godt tillade sig at servere dem i en velsmagende sauce tilberedt på hvidvin og fløde samt servere retten med hjemmelavede pomfritter. 

Velbekomme!

 

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 kg muslinger (blåmuslinger)
1 Løg (finthakket)
1⁄2 Chili (skæres i meget små stykker)
2 fed Hvidløg (finthakket)
2 dl Hvidvin (tør)
1 bdt Bredbladet persille (hakket)
  Salt
  Peber
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Muslingerne renses, og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, er de stadig levende og helt fine).

Løg, chili og hvidløg brunes i olivenolie i en stor gryde, giv det cirka 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslinger og hvidvin i, og vend det hele sammen.

Låg på gryden og skru op for varmen - det skal koge - og vent i 5-10 minutter.

Når muslingerne åbner sig, sis suppevandet fra over i en mindre gryde. Lad muslingerne blive i den store gryde med låg på for at holde på varmen.

Suppevandet skal nu koges ind, til du kun har 2-3 spiseskefulde tilbage. Der skrues op for varmen, og så skal det ellers bulderkoge, til næsten al væsken er fordampet. Det går forholdsvis stærkt, mellem 5-15 minutter, så hold godt øje med, at det ikke koger tørt. Sker det, er det hele nemlig ødelagt, og det vil være rigtig ærgerligt!

Når du står tilbage med 2-3 spiseskefulde koncentreret fond, tilsætter du fløden, koger kort op og smager til med salt og peber.

Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede persille.

Serveres i dybe tallerkener med hjemmelavede pommes frites og aioli som tilbehør.

Noter

VIgtigt: uåbnede muslinger skal altid kasseres!

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier