fbpx Aioli ūüĒ•| opskrifter | GastroFun.dk

Aioli

Aioli
Beskrivelse

En enkel opskrift p√• den klassiske, spanske hvidl√łgsmayonnaise, Aioli.

Det er ikke sv√¶rt at lave mayonnaise, men der er nogle regler, man skal overholde for at f√• et vellykket resultat. S√łrg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, f√łr du g√•r i gang, og pisk ikke for meget olie i ad gangen - tils√¶t det i en tynd str√•le.¬†

Aioli egner sig godt som tilbeh√łr til alt, hvad du kan forestille dig at servere en mayonnaise med hvidl√łgssmag til.¬†

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
1 strejf Salt
1 tsk Sennep (dijonsennep)
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral, fx vindruekerneolie)
Vejledning

Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt.

Tilsæt sennep, og pisk igen.

Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på én gang vil få mayonnaisen til at skille. 

Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.

Pres hvidl√łgsfeddet¬†og pisk det i mayonnaisen.
 

Sværhedsgrad
Sociale medier