fbpx 👨‍🍳Macarons👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Macarons

Macarons
Underrubrik
Mit første forsøg med de lækre franske kager
Sidst ændret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 13:00
Beskrivelse

Den klassiske franske kage macarons kan laves i mange forskellige farver og størrelser. Her i mit første forsøg har jeg valgt at lave dem i lyserød.

Udbytte
20 stk.
Ingredienser
100 g Mandelmel
2 g Salt
50 g Sukker
  Frugt farve (Rød)
1⁄2 l Piskefløde
50 g Smør
  Hindbær (Frysetørret)
  Frugt farve (Rød)
Vejledning

Macarons

Start med at sigte mandelmelet og flormelis sammen. Pisk herefter æggehviderne stive sammen med saltet og sukkeret lidt ad gangen. Det skal blive en en tyk marengsmasse. Tilsæt et par dråber farve  og vend forsigtigt mandelmelet i. Tilsæt evt. lidt mere hvis du ikke er tilfreds med farven.

Massens konsistens er vigtig når det skal laves toppe. Hvis den er for tyk, så vil den ikke fordele sig, hvis den er for tynd så vil den løbe ud. 

Fyld massen i en sprøjtepose og brug en glat tyl til at sprøjte dem ud i små cirkler a' 2 cm på en bagplade med bagepapir. Der vil være til cirka 40 stk.

Bank bagepladen let i bordet, det gør at du fjerner lufthullerne i massen. Lad dem lufttørre på bordet i 30 minutter og sæt dem i ovnen. Ovnen skal være på 180 grader varmluft når kagerne kommer ind og skrues med det samme ned til 140 grader varmluft.

De skal bages i 13-15 minutter og afkøles ved at de flyttes over på en rist så snart de kommer ud af ovnen.

 

Ganache/Creme

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og tag den af varmen straks. Hak den hvide chokolade og tilsæt det til den varme fløde under piskning. Rør derefter smørret i, stadig under piskning.

Tilsæt de frysetørrede hindbær og frugtfarven og lad lad cremen afkøle.

 

Samling

Vend halvdelen af dine macarons med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå og dine macarons er færdig og klar. 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier