fbpx ūüćęLuftig chokolademousse | opskrifter | GastroFun.dk

Luftig chokolademousse

Luftig chokolademousse
Beskrivelse

Her får du opskriften på en lækker og lettilgængelig chokolademousse, som du nemt kan forberede, til når du får gæster. 

Chokolademoussen her¬†laves med masser af m√łrk chokolade og kaffe, hvilket g√łr den yderst smagsfuld, samtidig med at den er r√łrt luftig med stive √¶ggehvider og fl√łdeskum.

Opskriften, du f√•r herunder, er overskuelig¬†og nem at handle ind til, da man ofte har mange af ingredienserne i forvejen. Har du tid og overskud, kan du endda forberede desserten dagen i forvejen, da den sagtens kan opbevares i k√łleskab natten over.¬†

Pynt til sidst desserten af med friske b√¶r, ristede n√łdder eller server den med en god vaniljeis.¬†

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
125 g M√łrk chokolade (54 %)
1⁄2 dl St√¶rk kaffe (Koldt)
1⁄4 tsk Vaniljesukker
1⁄2 tsk Sukker
Vejledning

Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad.

Pisk √¶ggeblommen og kaffen sammen med den smeltede chokolade. Lad det k√łle af.¬†

Pisk fl√łde og vaniljesukker sammen til en luftig skum. Vend det sammen med den nu kolde¬†chokolademasse.¬†

Pisk √¶ggehviderne stive med sukkeret, og vend massen forsigtigt sammen med chokolade- og fl√łdeblandingen.¬†

H√¶ld moussen i portionsglas, og stil dem tild√¶kkede i k√łleskabet i et par timer,¬†til moussen har sat sig.¬†

Server chokolademoussen med friske bær, en god vaniljeis eller som den er. 

Luftig chokolademousse

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Kaffe chokolademousse
Opskrift
Anette
Hvid chokolade mousse
Opskrift
Anette