fbpx ✅Hjemmelavet krokrant (hasselnødder) | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet krokrant

Hjemmelavet krokrant
Sidst ændret:
Onsdag den 2. september, 2020 - 09:08
Beskrivelse

Krokant - bestemt ikke den letteste disciplin at gå i gang med i køkkenet, men det smager fantastisk.

Der skulle et par forsøg til fra min side af før jeg ramte den som jeg synes den skulle være og derfor deler jeg min opskrift med dig her.

 

Hvad er krokant?

Jeg vil lige starte med at fortælle hvad krokant er, da det ikke er noget alle ved: Krokant er nødder/mandler der er overtrukket i en karamelliseret sukkermasse (karamel). Krokant kommer fra det franske ord "crocant" der betyder knasende eller sprødt og der er præcis det en krokant skal bruges til. Et sprødt element i en blød dessert, f.eks. oven på en mousse, kage, konfekt, creme, is eller lignende. 

Hjemmelavet krokrant

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
2 dl Sukker (cirka)
3 dl Hasselnødder (kan erstattes af andre nødder eller mandler)
Vejledning

Sukker smeltes på en panden ved lav/mellemvarme.

Det må for alt i verden ikke branke og du må ikke røre i sukkeret før det hele er smeltet.

Når det hele er smeltet og det er blevet lyt gyldent, skal nødderne kommes på panden.

Vend rundt et par gange og lad det stå i et par minutter indtil de har opsuget karamellen.

Placer det hele på et stykke bagepapir herefter.

Når krokant er kold, hakkes den groft

Hjemmelavet krokrant

Læs også
Saltmandler
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier