Lemoncurd

Lemoncurd
Sidst ændret:
Onsdag den 3. marts, 2021 - 09:50
Beskrivelse

Hjemmelavet lemon curd.

Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Hjemmelavet lemon curd(

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
3 Citroner (kun saften)
200 g Sukker
2 Æg
  Citronskal (fra 1 usprøjtet/økologisk citron)
Vejledning

Riv skallen af 1 citron. Brug et lille rivejern og pas på med ikke at få det hvide med, det er bittert. Gem det til senere.

Pres saften fra de tre citroner i en gryde. Tilsæt sukker og æg til gryden.

Rør æggene ud i citronsaften og sukkeret.

Skær smørret i tern og kom det i gryden.

Tænd for varmen, jeg havde den på 7 ud af 14.

Nu skal der piskes hele tiden og husk at komme ud i kanten, så du undgår "røræg". Brug en dejskraber til det, så du kommer helt ud.

Nu handler det om at få temperaturen op mellem 80-82 grader celsius (ikke over, så skiller den).

Kom citronskallen i og rør godt rundt.

En curd skal trække sig sammen når man har pisket den.

Kom den i et skoldet patentglas og sæt den på køl.

Så sætter den sig og bliver klar til brug.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier