fbpx Lemon curd uden sukker ✅🍋 | opskrifter | GastroFun.dk

Lemon curd uden sukker

Lemon curd uden sukker
Sidst ændret:
Mandag den 25. november, 2019 - 13:31
Beskrivelse

Den lækre, klassiske citroncreme lemoncurd, her i en udgave uden sukker.

Ønsker du af forskellige årsager at begrænse eller undgå sukker i din kost, ved du sikkert også, at det i det søde køkken tit kan være svært at finde på lækre alternativer, der rent faktisk smager godt.

Denne lemoncurd kommer i både smag og konsistens meget tæt på den originale, sukkerholdige opskrift. 

Spis den på scones, friskbagte boller eller som fyld i pandekager.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
100 g Smør (usaltet)
25 g Perfect sød (sødemiddel (nedsæt mængden til 20 gram, hvis du vil have en knap så sød curd).)
3 Æg
Vejledning

Pres saften fra citronerne.

Kom saften fra citronenerne, Perfect Sød og smør skåret i terninger i en skål, der tåler varme (f.eks. af glas eller metal).

Tag en gryde i passende størrelse, som skålen med ingredienserne passer ned i. 

Kom vand i gryden og bring det i kog. Vandet skal blot simre, ikke bulderkoge.

Sæt skålen over gryden - som et vandbad. 

Lad smørret smelte, rør i det en gang imellem.

Pisk æg og æggeblommen let sammen i en skål.

Hæld æggene i smørmassen.

Pisk med et piskeris, indtil det hele er blandet godt sammen.

Lad curden simre i cirka 10 minutter, rør af og til i den.

Tag skålen af gryden og sluk for varmen.

Hæld curden i en skål gennem en sigte. Pres massen igennem sigten med en stor træske.

Når curden er afkølet, hældes den i et rent glas skyllet i atamon.

Luk glasset til og sæt det på køl, indtil det skal bruges. Det kan holde sig 2-3 uger i køleskabet.

Lemon curd

Læs også
Alt du skal vide om citroner
Artikel
Redaktion
Kategori
Sociale medier