Lemon curd uden sukker

Den lækre, klassiske citroncreme lemoncurd, her i en udgave uden sukker.
Ønsker du af forskellige årsager at begrænse eller undgå sukker i din kost, ved du sikkert også, at det i det søde køkken tit kan være svært at finde på lækre alternativer, der rent faktisk smager godt.
Denne lemoncurd kommer i både smag og konsistens meget tæt på den originale, sukkerholdige opskrift.
Spis den på scones, friskbagte boller eller som fyld i pandekager.
Pres saften fra citronerne.
Kom saften fra citronenerne, Perfect Sød og smør skåret i terninger i en skål, der tåler varme (f.eks. af glas eller metal).
Tag en gryde i passende størrelse, som skålen med ingredienserne passer ned i.
Kom vand i gryden og bring det i kog. Vandet skal blot simre, ikke bulderkoge.
Sæt skålen over gryden - som et vandbad.
Lad smørret smelte, rør i det en gang imellem.
Pisk æg og æggeblommen let sammen i en skål.
Hæld æggene i smørmassen.
Pisk med et piskeris, indtil det hele er blandet godt sammen.
Lad curden simre i cirka 10 minutter, rør af og til i den.
Tag skålen af gryden og sluk for varmen.
Hæld curden i en skål gennem en sigte. Pres massen igennem sigten med en stor træske.
Når curden er afkølet, hældes den i et rent glas skyllet i atamon.
Luk glasset til og sæt det på køl, indtil det skal bruges. Det kan holde sig 2-3 uger i køleskabet.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.