fbpx Lammekrone Sous Vide med gremolata | opskrifter | GastroFun.dk

Lammekrone Sous Vide med gremolata

Lammekrone Sous Vide med gremolata
Underrubrik
Serveret med små nye kartofler vendt i trøffelsmør
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift her på lammekrone tilberedt sous vide. Lammekronen er en af de fineste (og visuelt flotteste) udskæringer på et lam. Sous Vide metoden sikrer at kødet bliver flot rosa hele vejen igennem og lækkert og mørt. Vores danske lammekød er dryaged/krogmodnet i 60 dage og drysset med en lækker gremolata og serveret med små, nye kartofler vendt i trøffelsmør.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 10 minutter
Tid i alt
3 timer, 20 minutter
Ingredienser
1⁄2 Lammekrone
10 g Smør
1 spsk Olie (Smagsneutral)
600 g Kartoffel
50 g Smør
10 g Trøffel
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Afpuds lammekronen for fedt og sener. 

Lammekrone

Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det. 

Lammekrone

Vi valgte at dele lammekronen i to dele, så der er til 2x2 personer i stedet for 4 på én gang.

Kødet skal tilberedes i 3 timer sous vide/vandbad ved 55 grader. Da kødet er krogmodnet giver vi det en time mindre end en fersk lammekrone. 

Efter de 3 timer tages kødet op og skæres til "bøffer".

De skal brunes af på en brændvarm pande i en blanding af olie og smør i meget kort tid.

Vend kødet i hjemmelavet gremolata og server straks.

 

Trøffelsmør

Denne opskrift er perfekt hvis du har en trøffelrest.

Lad de 50 gram smør få stuetemperatur og riv trøflen henover.

Bland massen med en stavblender og smag til en med god flagesalt og friskkværnet peber. 

Trøffelsmør

 

Kartofler

Vi brugte nye kartofler fra haven af sorten Bintje til den her opskrift. Vi brugte alle de helt små kartofler til den her opskrift.
De blev knubbet og kogt i 6 minutter og fik lov til at trække i vandet i 2 minutter bagefter.

Vend dine kartofler i trøffelsmørret ved servering.

Lammekrone sous vide

Noter

I stedet for gremolata kan du bruge krydderurterasp.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier