fbpx Lammebov i stegeso ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Lammebov i stegeso

Lammebov i stegeso
Underrubrik
Serveret med jordskokkemos, chips og brød
Beskrivelse

Det er atter årstid for gryderetter og simremad, og det betyder også, at det er tid til at finde stegesoen frem fra den øverste hylde og fylde den med alskens gode sager.

Vi giver dig her opskriften på en lækker simreret med lammebov, hvidvin og masser af gode grøntsager.

Server retten med jordskokkemos og jordskokkechips og få varmen tilbage i både sjæl og krop - velbekomme!

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 20 minutter
Ingredienser
3 Løg
1 Bladselleri (En stængel samt en masse blade)
  Krydderier (Salt og peber)
2 dl Hvidvin
8 dl Vand (Kan sagtens variere, afhængig af din stegeso og kødets størrelse,)
500 g Kartoffel
15 g Smør (til sovsen)
15 g Hvedemel (til sovsen)
2 dl Mælk
1 dl Fløde
  Krydderier (salt og peber)
  Gastrik (eller eddike og sukker)
  Bouillon (fond du chef eller terning - kan undlades)
  Sovsekulør (evt.)
1 bdt Persille
Vejledning

Lammebov i stegeso:

Dette kød var krogmodnet i 60 dage, så det var meget intenst, mørt og lækkert i smagen. Når man arbejder med så godt kød, er det vigtigt, at det ikke overtilberedes, da det så vil blive tørt og kedeligt. Det skyldes, at der er mindre væske i krogmodnet kød end i "normalt" (dvs. vådmodnet) kød.

Kødet blev inden tilberedningen brændt med en gasbrænder og krydret med salt og peber. Det kunne selvfølgelig også "bare" have været en tur på en pande, men gasbrænderen er nem at arbejde med og sikrer et ensartet resultat.

Stegesoen fyldes med vand, så den bliver vædet godt igennem, mens grønsagerne snittes.

Alle grøntsager skrælles/renses og skæres i grove stykker.

Lammebov i stegeso

Vandet hældes ud af stegesoen, og kød og grøntsager - undtagen jordskokker og kartofler - kommes i.

Tilsæt hvidvin og vand.

Læg låget på stegesoen og sæt den i ovnen.

Tilbered kødet i 4 timer ved 150 grader.

Efter 3 timer tages den ud af ovnen og der tilsættes kartofler og jordskokker.

Efter de 4 timer tages kødet op, "trevles" med to gafler og sættes til side.

Væsken sis og sættes til side - du skal bruge den i sovsen. 

 

Jordskokkemos:

I mellemtiden laves der en mos på jordskokkerne og kartoflerne.

Kom grøntsagerne i en skål og mos dem med dit foretrukne redskab.

Tilsæt olivenolie og smag mosen til med salt og peber.

 

Sovs:

Smørret smeltes i en gryde.

Tilsæt hvedemel og pisk med et håndpiskeris, til melet har opsuget smørret.

Tilsæt væsken (fonden) fra stegesoen - cirka 5-6 dl. - under kraftig piskning.

Tilsæt mælk og fløde.

Blend løg og gulerødderne med lidt af fonden og hæld det i sovsen.

Smag til med salt, peber, citronsaft, gastrik (eller sukker og eddike) samt evt. en fond du chef (eller bouillonterning), hvis smagen stadig ikke er helt rigtig.

Farv evt. sovsen med lidt kulør, hvis du ikke ønsker den lidt gullige farve.

Hæld det trevlede kød i sovsen og varm retten igennem i et par minutter.

Server retten med drys af hakket persille, jordskokkemos og et godt brød (f.eks. dette) som tilbehør.

Retten smager desuden fantastisk med et sprødt element som drys, f.eks. disse jordskokkechips.

Lammebov i stegeso

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også