Jordskokkemos

Jordskokkemos
Sidst ændret:
Tirsdag den 15. december, 2020 - 11:20
Beskrivelse

Kartofler egner sig fantastisk til mos, og tilsætter du en portion jordskokker til mosen, får du en skøn og lidt lettere mos.

Der var lidt for meget olivenolie i mosen efter vores smag, så næste gang vil vi reducere mængden lidt.

Gem gerne skrællerne fra kartoflerne og lav en portion sprøde chips (se opskrift i noten). Det er nemt - og så smager det bare godt!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
300 g Kartofler
1 dl Olivenolie (evt. lidt mindre)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Skræl kartofler og jordskokker - gem evt. kartoffelskrællerne til chips!

Kom grøntsagerne i en gryde og hæld vand på, til det dækker 3/4 af indholdet.

Kog jordskokker og kartofler uden låg, til vandet er kogt ind til ca. 1 dl., og kartofler og jordskokker er møre – det tager cirka 25 minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt olivenolien.

Mos kartofler og jordskokker med en grydeske eller et piskeris.

Smag til med rigeligt salt og peber.

Server til f.eks. gryde- og simreretter.

Noter

Brug skrællerne fra grøntsagerne til sprøde chips. 

Opskriften på chips af kartoffelskræller finder du her, og opskriften på chips af jordskokker finder du her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier