fbpx Jordskokkechips 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Jordskokkechips

Jordskokkechips
Sidst ændret:
Onsdag den 15. april, 2020 - 12:12
Beskrivelse

Det er ikke kun kartofler, der kan bruges til chips: jordskokker er også meget velegnede til formålet.

Server de lækre, sprøde jordskokkechips som et alternativ til kartoffelchips, eller drys dem over supper eller gryderetter, der skal have et salt og sprødt element.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Olie (til fritering)
  Salt
Vejledning

Jeg brugte en y-kartoffelskræller til at skrælle mine jordskokker med.

Normalt ville jeg bruge et mandolinjern til at tyndsnitte dem til chips, men her fortsatte jeg i stedet med y-skrælleren og fik stadig flotte, tynde skiver.

Jordskokkeskiverne blev herefter tørret godt i et viskestykke.

De blev friturestegt i en frituregryde ved 185 grader i 2-3 minutter (til de var gyldne).

Til sidst blev de lagt på fedtsugende papir og drysset med salt.

Jordskokkechips

Læs også
Jordskokkechips i friture
Opskrift
Per Asmussen
Sprøde chips af lakseskind (c)molekymi.dk
Opskrift
Redaktion
Rugbrødschips
Opskrift
Thomas
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier