fbpx Krogmodnet Lammekrone (Sous Vide) 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Krogmodnet Lammekrone (Sous Vide)

Krogmodnet Lammekrone (Sous Vide)
Underrubrik
Serveret med ovnstegte kartofler, rødvinssauce og glaserede gulerødder
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift her på Sous Vide tilberedning af Lammekrone. Lammekronen er en af de fineste (og klart flotteste) udskæringer på et lam. Sous Vide metoden sikrer at kødet bliver flot rosa hele vejen igennem og lækkert og mørt.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 10 minutter
Tid i alt
3 timer, 20 minutter
Ingredienser
10 g Smør
1 spsk Olie
  Krydderier (Salt og peber)
30 g Smør
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
3 spsk Sirup (Portvin eller lignende)
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 spsk Cognac
1 spsk Gastrik
1 dl Portvin
1⁄2 l Rødvin
1⁄2 l fond (1 dl kan erstattes af væsken fra vakuumposen med kødet)
1 dl Fløde
2 spsk Hvedemel
2 dl Mælk
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker)
Vejledning

Lammekrone Sous Vide

Afpuds lammekronen for fedt og sener. 

Lammekrone

Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det. 

Lammekrone

Vi valgte at dele lammekronen i to dele, så der er til 2x2 personer i stedet for 4 på én gang.

Kødet skal tilberedes i 3 timer sous vide/vandbad ved 55 grader. Da kødet er krogmodnet tilbereder vi det i 3 timer, normal fersk lammekrone vil vi tilberede i 4 timer ved 55 grader.

Efter de 3 timer tages kødet op og brunes af på en brændvarm pande i en blanding af olie og smør.

Lammekrone

Server straks.

 

Ovnstegte kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem så tynde som overhoved muligt. Vi benytter os af et mandolinjern til det.

Chips

Udvand dem i en time og tør dem godt af i et viskestykke.

Chips

Kartoflerne skal vendes i smeltet smør, frisk timian og peber. Derefter skal de stables oven på hinanden i en rund udstikkerform og bages i 1 time ved 200 grader i ovnen.

 

Kartoffel

 

Glaserede gulerødder

Skræl gulerødderne og kog dem i 5 minutter. Tør dem godt af og læg dem på en pande ved middel varme og steg dem i smør.

Tilsæt portvinsirup og steg/kog dem i massen i et par minutter til at den er fint, flot og skinnende. Som et alternativ til siruppen kan du bruge en blanding af honning og eddike - det skal bare lige koge ind i et par minutter inden gulerødderne lægges på panden.

 

Rødvinssauce

Hak løget og hvidløgene og steg dem ved middelhøj varme i olie/smør i en tykbundet gryde. Når de har fået en smule farve, hældes lidt cognac/sherry/whisky på og det flamberes i 20-30 sekunder. Tilsæt gastrikken, den giver også farve til saucen.

Rødvinssauce

Tilsæt lidt portvin og lad det koge ind. Derefter tilsættes halvdelen af rødvinen og lad det koge i små 20 minutter. Tilsæt herefter fonden og resten af rødvinen og lad det koge i 1-1,5 time.

Jævn herefter saucen med en meljævning og smag til med sukker, citron, eddike, salt og peber.

Cirka 10 minutter før serveringen tilsættes fløden og 5 minutter før tilsættes saften fra vakuumposen.

Rødvinssauce

 

Kategori

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier