Kokkens smørrebrød med tatar

Kokkens smørrebrød med tatar
Sidst ændret:
Fredag den 9. april, 2021 - 08:42
Beskrivelse

Kokkens tatar som smørrebrød med det hele: Estragonmayonnaise, ristet rugbrød, romainesalat, kartoffelchips, revet peberrod og syltede rødløg.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde mange dygtige madprofiler og her var jeg på besøg hos Thomas Søndergaard Christensen fra Restaurant Møllegården på øen Alrø i Østjylland.

De fleste mål i opskriften er cirka mål, da det handler om at smage til generelt og løbende.

Herunder kan du se en teaser for videoopskriften, som du selvfølgelig kan finde i PREMIUM:

Hvis du ikke er medlem, så kan du tilmelde dig her, hvor du f.eks. kan få en gratis prøveperiode på 14 dage.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Estragonstøv)
  Estragon (frisk)
  Opskriftsgruppe (Estragonmayonnaise)
1⁄2 tsk Dijonsennep
1⁄2 tsk Citronsaft
1 1⁄2 dl Olie (neutral, cirka mængde)
  Opskriftsgruppe (Tatar)
1 tsk Skalotteløg (finthakket)
1 tsk Cornichoner (grovhakket)
1 knsp Grov sennep
1 tsk Kapers (hakket)
1⁄4 tsk Olie (neutral)
2 skv Rugbrød
  Smør (til at stege rugbrødet i)
  salat (et par blade, f.eks. Romainsalat)
  Peberrod (friskrevet)
Vejledning

Estragonstøv

Skyl din estragon og fjern stilkene. Dem skal du ikke kassere, de kan bruges til en hjemmelavet bearnaiseessens.

Placer bladene på en bagepapirsbeklædt bageplade og sæt dem i ovnen ved 50 grader almindelig ovn. De skal stå en del timer, Thomas plejer at gøre det natten over.

Når det er tørt kommes det i en blender/mini hakker og hakkes helt fint til "støv". 

Opbevar det tørt og køligt i en tætsluttende bøtte, f.eks. en condibøtte.

Hvis du ikke har mod på at lave estragonstøv, så kan du blende estragonen med olie indtil det når en temperatur på cirka 60-70 grader. Sigt herefter olien igennem et klæde og kasser bundfaldet/væsken i bunden. Nu vil du kunne bruge den grønne olie til din mayonnaise i stedet for.

 

Estragonmayonnaise

Kom estragonstøv, æggeblommer, sennep og citronsaft i en skål.

Find et piskeris frem og pisk mens du forsigtigt kommer et par dråber ad gangen i skålen.

Bliv ved med at tilføje olien mens du pisker, indtil den har en fin tykkelse.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kom gerne mayonnaisen i en sprøjtepose.

 

Tatar

Kom smør på en pande og steg rugbrødet på begge sider i det. Du kan selvfølgelig bruge olie eller riste det i ovnen eller på en brødrister.

Der skal bruges et fedtfattigt stykke kød, f.eks. okseindelår.

Hak kødet på en kødhakker i en mellem tykkelse og kom det i en skål.

Hak skalotteløget fint og grovhak din cornichon. 

Krydr kødet med lidt salt og peber.

Kom løg og cornichon ned i skålen med kød og rør det sammen med en ske.

Grovhak kapers og kom dem ned i skålen med kødet. De salte kapers kan man bruge til at smage til med.

Kom lidt neutral olie henover kødet, det får det til at blive lidt blankt i overfladen.

 

Anretning

Du har næsten uendelig antal muligheder for hvordan du kan anrette din tatar (vi har gjort det på 2 forskellige måder i videoen).

Men det handler primært om at få lidt af hvert med i hver mundfuld, f.eks. rugbrød nederst, herefter salatblade, tatar, revet peberrod, syltede rødløg og det sprøde element (kartoffelchips) på toppen. Så handler det selvfølgelig om at få din mayo fordelt så mange steder som overhoved mulig.

Kokkens smørrebrød med tatar

Kokkens smørrebrød med tatar

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier