fbpx Bearnaise essens ūüėĪ | opskrifter | GastroFun.dk

Bearnaise essens

Bearnaise essens
Beskrivelse

Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen. 

Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kr√¶ver f√• ingredienser og en kort tid i gryden f√łr du har din egen essens. L√¶s med her.

Udbytte
1 dl
Foreberedelsestid
7 minutter
Tilberedelsestid
7 minutter
Tid i alt
14 minutter
Ingredienser
1 dl Hvidvin (Kan erstattes af vand)
  Estragon (Frisk. Brug 3-4 hele st√¶ngler med blade)
1 knsp Salt
Vejledning

Start med at skære bladene fra dine estragonstængler. De "grimme" blade bruger du også til essensen.

Bladene skal bruges til selve saucen.

Finsnit dine skalottel√łg og kom dem i gryden.

Klip/hak stokkene og kom dem op i gryden.

Tilsæt hvidvin og hvidvinseddiken og bring det i kog. 

Tilsæt én lille knivspids salt.

Lad det koge ind til den halve mængde (cirka 1 dl) og sigt væsken over i et skoldet sylteglas/-flaske.

Essensen skal nu k√łle ned til stuetemperatur og den er klar til saucen.

Bearnaise essens

Bearnaise essens

Bearnaise essens

Noter

Essensen kan sagtens fryses, f.eks. i isterningbakker, s√• du kan "n√łjes" med at tage 1 op hver gang du laver saucen.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier