fbpx Bearnaise essens 😱 | opskrifter | GastroFun.dk

Bearnaise essens

Bearnaise essens
Sidst ændret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 11:58
Beskrivelse

Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen. 

Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens. Læs med her.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 dl
Forberedelsestid
7 minutter
Tilberedelsestid
7 minutter
Tid i alt
14 minutter
Ingredienser
1 dl Hvidvin (Kan erstattes af vand)
  Estragon (Frisk. Brug 3-4 hele stængler med blade)
1 knsp Salt
Vejledning

Start med at skære bladene fra dine estragonstængler. De "grimme" blade bruger du også til essensen.

Bladene skal bruges til selve saucen.

Finsnit dine skalotteløg og kom dem i gryden.

Klip/hak stokkene og kom dem op i gryden.

Tilsæt hvidvin og hvidvinseddiken og bring det i kog. 

Tilsæt én lille knivspids salt.

Lad det koge ind til den halve mængde (cirka 1 dl) og sigt væsken over i et skoldet sylteglas/-flaske.

Essensen skal nu køle ned til stuetemperatur og den er klar til saucen.

Bearnaise essens

Bearnaise essens

Bearnaise essens

Noter

Essensen kan sagtens fryses, f.eks. i isterningbakker, så du kan "nøjes" med at tage 1 op hver gang du laver saucen.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier