fbpx 🥗Kartoffelsalat med chips🥔 | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelsalat med chips

Kartoffelsalat med chips
Underrubrik
Wiuff-kartoffelsalat – med chips og vilde urter
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. februar, 2019 - 10:50
Beskrivelse

Ideen var at tage noget simpelt som kartoffelsalat og tune den så meget, at den ville kunne måle sig med retterne i en gourmetmenu. Her er den lavet udelukkende med kartofler og urter fra Søren Wiuff ved Lammefjorden.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Showcooking", der handler om foreningen: "NACL – Nordic Academy of Culinary Leisure".

Deres mål er at udfordre sig selv og grænserne for gastronomien uden snobberi eller forstyrrende regler og dogmer.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kartofler)
1 kg Kartofler (blandede kartofler, fx sorterne Rooster, King Edward og aspargeskartoffel)
  Salt
  Olie (smagsneutral olie til fritering, fx solsikkeolie)
  Krydderurter (Fuglegræs. Vinterkarse og vinterportulak (lat. Claytonia perfoliata))
  Opskriftsgruppe (Varm friskostmayonnaise med brunet smør:)
200 g Smør
3 Æg
  Salt
  Texturas Xanthana (majsjævner)
1⁄2 dl Vand
100 g Friskost (Loke friskost fra Unika)
2 dl Olie (smagsneutral)
  Tabasco Sauce (4 dråber)
Vejledning

Kartofler:

Skrub kartoflerne rene med en skuresvamp, og skyl dem grundigt.

Lav kartoffelkugler med et mini-parisiennejern, men gem tre kartofler til chips.

Kog kartoffelkuglerne op i saltet vand, og lad dem trække i 30 sekunder, hvorefter de skylles i koldt vand.

Skær de sidste 3 kartofler i 2 mm tykke skiver på et mandolinjern, og kog dem op i meget saltet vand, hvorefter de skylles grundigt.

Varm olien op til 140 °C, og fritér kartoffelskiverne stille og roligt, indtil de holder op med at syde.

Dryp chipsene af på lidt køkkenrulle, og drys dem med lidt fint salt.

 

Varm friskostmayonnaise med brunet smør:

Lad smørret bruse op i en gryde, til vallen i bunden af gryden er gyldenbrun, og sæt den herefter til at køle ned til ca. 40 °C.

Kog æggene i 5 minutter, og køl dem straks af, før de pilles.

I en kraftig blender tilsættes blødkogte æg, hvidvinseddike, salt, xantana, vand og friskost.

Blend det hele sammen til en glat creme, tilsæt olien og til sidst det lune brunede smør.

Smag mayonnaisen til med salt og tabasco.

Fyld mayonnaisen i en sifonflaske, og lad den med 2 patroner.

Hold sifonflasken lun i et ca. 50 °C varmt vandbad* frem til servering.

 

Anretning:

Pluk og vask fuglegræs, vinterkarse og vinterportulak.

Varm kartoffelkuglerne op i lidt smør og 1 dl vand.

Når vandet næsten er fordampet, skydes friskostmayonnaise ned i gryden.

Der skal lige være nok til at binde kartoflerne sammen.

Vend det hele forsigtigt rundt, og server kartoffelsalaten toppet med masser af urter og sprøde chips.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier