fbpx ūüćęHjemmelavet Mars is bar | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet Mars is bar

Hjemmelavet Mars is bar
Beskrivelse

Dette er den vel absolut mest ikoniske chokoladebar i verden i en forfriskende, kold udgave: Hjemmelavet Mars is bar!

Hjemmelavet Mars is barer er supernemme at lave selv, og de kræver slet ingen ismaskine.

 

Mars is er bedre end chokoladebaren!

Det er ikke ofte, at en chokoladebar faktisk overg√•s af isvarianten, men sp√łrger du mig, s√• er det netop tilf√¶ldet ved den klassiske Mars-bar.

Det h√¶nger nok sammen med, at chokoladebaren er meget "s√łd i s√łd"¬†- det er lidt som om, det fluffy, s√łde¬†nougatfyld sammen med den s√łde karamelsauce¬†og den (jeps, du g√¶ttede rigtigt) s√łde, omkransende m√¶lkechokolade mangler √©t eller andet¬†for at blive rigtig, rigtig¬†god.

Jeg vil tro, det er de færreste, der kan konsumere mere end en enkelt Mars-bar ad gangen.

 

Hvad er det med Mars is?

Mars isen tager alt det bedste fra chokoladebaren og bliver til en bar, der pludselig smager af mere end √©n!¬†ūüė≥ Isen g√łr bare smagsoplevelsen langt mere forfriskende og delikat.

De fleste har nok stiftet bekendtskab med Mars is, og jeg har endnu ikke m√łdt nogen, der ikke synes at lige pr√¶cis Mars is bare er s√¶rligt l√¶kkert.

Karamel og is går generelt vanvittigt godt i spænd.

 

Det danske vejr er Mars is-vejr

Jeg begr√¶nser bestemt ikke mit indtag af is til sommerm√•nederne, men det varme sommervejr h√¶nger jo ul√łseligt sammen med is.

Da den danske sommer endnu ikke er helt ovre, er det selvf√łlgelig ogs√• helt oplagt, at mange af os stadig beh√łver lidt at k√łle ned p√• - og her er svaret alts√• bare is! ;-)

 

Hjemmelavet Mars is bar

Her har jeg taget udgangspunkt i mine Mars is kugler, men i stedet st√łbt dem i nogle mere "bar-lignende" silikoneforme, for at give en oplevelse, der minder mere om den traditionelle Mars is bar.

Hjemmelavet mars is bar

Mine silikoneforme er en 7-8 centimeter i l√¶ngden og¬†cirka 3 centimeter i h√łjden og bredden, og jeg fik 9 Mars is barer ud af den - blot s√• du kan sammenligne med de forme, du selv har til r√•dighed.

I denne opskrift bruger jeg en hel d√•se kondenseret m√¶lk til at lave selve isen, da det er lidt b√łvlet at gemme en "sjat" til senere.

Det betyder, at der faktisk kommer en ret stor portion is ud af opskriften - cirka dobbelt så meget, som der egentlig skal bruges til selve Mars is-barerne.

Du kan derfor v√¶lge kun at lave en halv portion af selve isen, da det faktisk vil v√¶re nok - eller du kan g√łre, som jeg har gjort, og bruge den overskydende is til at putte i nogle superl√¶kre hjemmelavede sandwich is!

Du kan eksempelvis lave disse sandwich is, hvor bundene er lavet af kakaoroulade, eller du kan pr√łve¬†mine andre hjemmelavede sandwich is med runde kakaokiksebunde.

Begge to er hamrende gode.

Rigtig god forn√łjelse med dine hjemmelavede Mars is barer!

Udbytte
9 Mars is
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
16 timer
Hviletid
8 timer
Tid i alt
27 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Chokoladeskaller)
3 1⁄2 dl M√¶lkechokolade (chokoladeknapper)
  Opskriftsgruppe (Karamelsauce)
1⁄2 dl Vand
90 g Sukker
1⁄2 dl Fl√łde
5 dl Fl√łde
  Kondenseret m√¶lk (en d√•se)
2 dl Mælkechokolade (chokoladeknapper)
Vejledning

Karamelsauce

  1. Tag en gryde.
  2. Hæld sukker i gryden.
  3. Sæt gryden på komfuret og tænd på middel varme.
  4. Undlad at r√łre i sukkeret undervejs, men lad det blot st√• og passe sig selv, mens det smelter.
  5. Så snart sukkeret er smeltet, tilsættes vandet, og gryden tages med det samme af varmen.
  6. Lad det stå og bruse af i cirka 2 minutter.
  7. Sæt herefter gryden tilbage på komfuret.
  8. Lad det stå og koge sammen.
  9. Herefter tils√¶ttes fl√łden til det nu sammenkogte sukker og vand, og gryden fjernes igen fra blusset.
  10. Lad det igen stå og bruse af.
  11. Når det er bruset af, sættes gryden atter tilbage på det varme blus.
  12. Lad nu blandingen koge sammen i et par minutter til en tyk karamelsauce.
  13. Find en spr√łjtepose.
  14. H√¶ld den varme karamelsauce over i spr√łjteposen.
  15. Forsejl spr√łjteposen med en klemme og l√¶g den p√• k√łl i 60 minutter. I mellemtiden g√•r du videre til n√¶ste punkt p√• dagsordenen: Chokoladeskallerne.

 

Chokoladeskaller

  1. Find din silikoneform.
  2. Tag en skål og hæld chokoladeknapperne heri. Hvis du kun har chokoladeplader liggende, svarer det til 250 gram mælkechokolade.
  3. Kom sk√•len i mikrob√łlgeovnen i mellem 40 og 60 sekunder.
  4. R√łr efterf√łlgende godt rundt i chokoladen, s√• det hele smelter.
  5. Læg et stykke bagepapir på bordet.
  6. Den smeltede chokolade fordeles nu i silikoneformene.¬†V√¶r sikker p√•, at alle sider er d√¶kket. Den overskydende chokolade¬†lader du l√łbe ud p√• bagepapiret
  7. Pil den overskydende chokolade af bagepapiret og kom den over i en skål - den skal vi bruge senere. Hvis du en anden gang står i en situation, hvor den overskydende chokolade ikke skal bruges, lægges den blot tilbage i sin oprindelige pose. Så kan den gemmes til en anden god gang :-)
  8. Sæt silikoneformene på frost. I mellemtiden går du i gang med selve isen til dine Mars is.

 

Is

  1. Tag en skål og hæld chokoladeknapperne heri (det svarer til 150 gram mælkechokolade i pladeform).
  2. Sæt skålen med chokoladen i mikroovnen.
  3. Lad mikroovnen k√łre i cirka 40 sekunder og r√łr s√• i chokoladen til den smelter helt. Giv den kun f√• sekunder yderligere ad gangen, hvis du vurderer, at det er n√łdvendigt - chokoladen m√• ikke blive for varm.
  4. S√¶t sk√•len til side til afk√łling og g√• videre til n√¶ste punkt.
  5. Åbn dåsen med den kondenserede mælk.
  6. Find en skål og en elpisker.
  7. H√¶ld fl√łden heri og pisk den til et let skum.
  8. S√• snart fl√łdeskummet har n√•et en konsistens, hvor der begynder¬†at komme sm√• "toppe" eller "b√łlger" i overfladen, tils√¶ttes den kondenserede m√¶lk og den let afk√łlede chokolade.
  9. Pisk det hele lidt sammen i yderligere 2 til 3 minutter.
  10. Sluk elpiskeren.
  11. Tag nu en dejskraber og vend ismassen sammen til en ensartet masse.
  12. Tag en spr√łjtepose og h√¶ld ismassen heri. Luk den til med en klemme, s√• du kan l√¶gge posen fra dig.¬†Nu er du klar til at samle dine sk√łnne Mars is barer!

 

Mars is bar

  1. Spr√łjteposen med den nu afk√łlede karamel tages ud af k√łleskabet.
  2. Silikoneformene med de st√łrknede chokoladeskaller tages ud af fryseren.
  3. Spr√łjt nu lidt af karamellen i hver chokoladeskal og fyld¬†chokoladeskallerne cirka 1/3 del op med karamel.
  4. Tag spr√łjteposen med ismassen og spr√łjt is ovenp√• karamellen i chokoladeskallerne. Fyld skallerne op, men husk at der skal v√¶re plads til et afsluttende, tyndt lag chokolade (cirka 1 millimeters tykkelse).
  5. Inden det afsluttende lag chokolade skal hældes ovenpå ismassen, skal silikoneformene dog sættes tilbage på frost i 60-120 minutter, så isen sætter sig.
  6. N√•r de 60-120 minutter er g√•et, smelter du den resterende chokolade fra tidligere. S√łrg for at alle klumperne r√łres ud og smelter.
  7. Silikoneformene med de nu frosne isbarer tages ud af fryseren.
  8. Luk nu chokoladeskallerne med et lag af den smeltede chokolade.
  9. T√łr den overskydende chokolade af silikoneformen og s√¶t den tilbage p√• frost. Lad den st√• i minimum 8 timer.
  10. Nyd dine hjemmelavede Mars is barer, n√•r du tr√¶nger til lidt afk√łling i sommervarmen - eller n√•r du blot har brug for lidt ekstra, l√¶kker selvfork√¶lelse!

Hjemmelavet mars is bar

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Marsis kugler
Opskrift
Anette
Mars is
Opskrift
Anette
Is til den s√łde kolde tand
Artikel
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Sandwich is
Opskrift
Anette
Hjemmelavet sandwich-is
Opskrift
Anette