fbpx Hjemmelavet sandwich-is 🍧✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet sandwich-is

Hjemmelavet sandwich-is
Underrubrik
Rund sandwich med is og kiks
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:26
Beskrivelse

Vores udgave af den lækre klassiker, Sandwich-is, består af to runde kakaokiksebunde med en lækker, hjemmelavet is inden i. 

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
280 g Brun farin
100 g Smør (smeltet)
2 Æg
1⁄4 tsk Salt (fint)
1⁄2 tsk Bagepulver
250 g Hvedemel
4 spsk Flormelis
1 Vaniljestang (kornene (kan evt. erstattes af 2 tsk. vanillesukker).)
1⁄2 l Piskefløde
Vejledning

Kiks:

Bland først de tørre ingredienser.

Hæld alt i røremaskines skål og rør dejen sammen. Alternativt kan du bruge en almindelig elpisker - brug dejkrogene.

Når dejen er sammenhængende, tages den op af skålen og æltes sammen i hånden til en fast klump. Tilsæt en smule vand, hvis den er svær at samle. Stil gerne dejen køligt en times tid.

Rul dejen ud i cirka 2 millimeters tykkelse med en kagerulle. Stik den ud til runde kager med en udstikkerform eller et glas (her er brugt en form på cirka 7,5 cm i diameter). Prik eventuelt et fint mønster med en spisepind eller en anden spids genstand.

Kiksene bages cirka 10 min. ved 200°C (hold øje med at kanterne ikke bliver sorte).

Efter afkøling lægges de i fryseren, så de er kolde, når isen kommer imellem.

 

Is:

Du kan lave isen på to måder, nemlig med eller uden ismaskine:

 

Med ismaskine:

Bland alle ingredienserne i en skål.

Hæld blandingen i ismaskinen og start den.

Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper.

 

Uden ismaskine:

Pisk fløden til flødeskum.

Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i.

Hæld isen i en form og sæt den i fryseren.

 

Sammenlægning af kiksene:

Når kiksene skal lægges sammen, kan det gøres på to forskellige måder:

1. Isen hældes i en form, cirka 2 centimeter høj. Når isen er halvfrossen og fast, udstikkes den med samme form som kiksene, hvorefter stykket lægges imellem de to kiks og tilbage i fryseren.

2. En klat halvfrossen is lægges på en kiks, og de to kiks klemmes sammen. Det bliver pænest, hvis man venter med at skrabe/skære overskydende is væk, til sandwichen har været i fryseren, og isen er helt frosset.

Det er vigtigt, at issandwichene ikke bliver mast, når de bliver lagt i fryseren. Da isen ikke er helt frossen endnu, kan man let få mast/trykket isen ud af dem. Når først de er helt frosne, kan de dog let stables i en kasse.

Noter
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion