Hjemmelavet sandwich-is

Vores udgave af den lækre klassiker, Sandwich-is, består af to runde kakaokiksebunde med en lækker, hjemmelavet is inden i.
Kiks:
Bland først de tørre ingredienser.
Hæld alt i røremaskines skål og rør dejen sammen. Alternativt kan du bruge en almindelig elpisker - brug dejkrogene.
Når dejen er sammenhængende, tages den op af skålen og æltes sammen i hånden til en fast klump. Tilsæt en smule vand, hvis den er svær at samle. Stil gerne dejen køligt en times tid.
Rul dejen ud i cirka 2 millimeters tykkelse med en kagerulle. Stik den ud til runde kager med en udstikkerform eller et glas (her er brugt en form på cirka 7,5 cm i diameter). Prik eventuelt et fint mønster med en spisepind eller en anden spids genstand.
Kiksene bages cirka 10 min. ved 200°C (hold øje med at kanterne ikke bliver sorte).
Efter afkøling lægges de i fryseren, så de er kolde, når isen kommer imellem.
Is:
Du kan lave isen på to måder, nemlig med eller uden ismaskine:
Med ismaskine:
Bland alle ingredienserne i en skål.
Hæld blandingen i ismaskinen og start den.
Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper.
Uden ismaskine:
Pisk fløden til flødeskum.
Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i.
Hæld isen i en form og sæt den i fryseren.
Sammenlægning af kiksene:
Når kiksene skal lægges sammen, kan det gøres på to forskellige måder:
1. Isen hældes i en form, cirka 2 centimeter høj. Når isen er halvfrossen og fast, udstikkes den med samme form som kiksene, hvorefter stykket lægges imellem de to kiks og tilbage i fryseren.
2. En klat halvfrossen is lægges på en kiks, og de to kiks klemmes sammen. Det bliver pænest, hvis man venter med at skrabe/skære overskydende is væk, til sandwichen har været i fryseren, og isen er helt frosset.
Det er vigtigt, at issandwichene ikke bliver mast, når de bliver lagt i fryseren. Da isen ikke er helt frossen endnu, kan man let få mast/trykket isen ud af dem. Når først de er helt frosne, kan de dog let stables i en kasse.
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:
